fredag 6 september 2013

Jesus! .. den 15:e är det kyrkoval ..


.. och SSU går ut hårt för att vinna detta viktiga val eftersom det "mobiliserar rasister, homofober och antifeminister"?

Det var som fasiken!? Och jag som trodde det var ett stillsamt och rätt ointressant val? Vad säger det förresten om mig som alldeles nyligen mobiliserade mig själv för att rösta i kyrkovalet för allra första gången??

JESUS VAR SOSSE!! .. hävdar SSU i en egen liten film som ska få de tröga svenskarna att gå man ur huse och rösta fram partiet som tänker mätta folket i grupper på 5000 personer med endast 5 bröd och 2 fiskar?

DET känns tryggt, nu när det börjar viskas om bostadsbubblor, räntehöjningar och amorteringskrav.

Men om Jesus ska betraktas som sosse hur ska vi då förhålla oss till Stefan Löfven??

Är han SOSSE-GUD??

... och vem är då Judas i det heliga sosseriet??

Det här skapar många intressanta frågor, speciellt med tanke på Broderskapsrörelsens idoga arbete med att jämställa ALLA religioner som en enda religion?

Är Mohammed också sosse? Eller står han .. i likhet med Omar Mustafa .. utanför den sossiga gemenskapen, eftersom han inte har rösträtt i kyrkovalet? Skulle det inte vara en vacker gest av gemenskap, som motvikt till Lars Vilks rondellhundar .. om Mohammed också fick en liten sosse-film?

Jag tycker SSU har skapat en både tänkvärd och intressant liknelse. Särskilt när man drar jämförelser mellan näringslivet och månglarna i templet som sosseguden säger sig känna en sådan gemenskap och närhet med, att arbetslösheten kommer att avskaffa sig själv till 2020?

Och med tanke på sossarnas .. och inte minst SSU:s .. förmåga att sälja lättköpta men innehållslösa budskap och deras väldokumenterade förmåga att samlas tätt runt köttgrytorna så misstänker jag att de inte för ett ögonblick tänker nöja sig med bröd och fisk om Makten och Härligheten kommer inom räckhåll.

Men det är bara en liten, liten sak som jag undrar över i all ödmjukhet?? Skulle Jesus verkligen ha haft rösträtt i det svenska kyrkovalet om han levt i dag???


Världen i dag, Dagens Media, DN, SvD, SvD,
Jonatan Unges kommentar i SR:s Tankesmedjan .. 6.40 in i programmet (Tack Melmac!)

6 kommentarer:

 1. Jesus var jude så han kan inte få rösta. Har hört att man annars får kryssa för tre namn och det har vi redan i kyrkan. Hoppas de står överst - Fadern, Sonen och den helige Anden. Klart!

  SvaraRadera
 2. Jonatan Unges fantastiska krönika om att Jesus var sosse (Spola fram till 6:40):

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/247421?programid=3718&playaudio=4682545

  SvaraRadera
 3. Kan dom stava till ödmjukhet måntro?

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha, och givetvis är alla som inte är sossar satan då? :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 5. Sossarna har ca trettio procent av stolarna i kyrkomötet, och med nio tio olika grupper invalda så är det en jädra massa. Inte konstigt att det sägs att man inte kan bli biskop i Sverige utan partibok. Jag är glad att du kom på att du skulle rösta i kyrkovalet Any! Jag vet inte vad du kommer att rösta på men det kan faktiskt kvitta. I det här fallet hoppas jag bara att sossarna får storstryk. I kyrkofrågor är de inte riktigt kloka. Helle Klein är en supermobbare och en mycket liten människa ;-)

  SvaraRadera
 6. Malin...
  Så rätt!

  SvaraRadera