fredag 30 maj 2014

Det är inte klokt egentligen ..


 .. men jag får nästan skrivkramp av att läsa Expressens löpsedel med följande avbön på nätupplagan och inte blir det bättre av att SVT i sin nyhetsrapportering och sina sportsändningar allt oftare hänvisar till ... "enligt uppgifter i Aftonbladet".

Hur klokt är det egentligen att framföra åsikter som inte stödjer den önskade vänsterregering som uppenbarligen ska få all tillgängligt stöd från dem som styr nyhetsrapporteringen i landet?

Någonting är väldigt sjukt när jag läser rubriker som varnar för annalkande "stöveltramp" och genast tänker på SVT och redaktörerna Mattsson och Helin med vidhängande twittersvans?

Men när jag av ren nyfikenhet googlar på namnen under Expressens rubrik;  "KOMMUNERNA DÄR HÖGST ANDEL AV BEFOLKNINGEN HAR BETALNINGSANMÄRKNINGAR"  ...

Ljusnarsberg 10,03%
Perstorp 9,17%
Eda 8,94%
Högsby 8,74%
Bjuv 8,47%
Landskrona 8,45%
Klippan 8,43%
Grums 8,31%
Åstorp 8,29%
Storfors 8,16%

.. för att finna en gemensam nämnare, så hittar jag, under samtliga kommuners namn, rubriker om brand, bråk, mordbrand, upplopp, attacker, hästskit utanför kommunhuset, knivbråk och protester .. alla i samband med asylboenden i kommunen.

Fattiga kommuner som fördubblar befolkningsantalet utan att kunna möta behoven?

Kommuner med en åldrande befolkning och/eller hög arbetslöshet som fördubblar arbetslösheten utan att kunna erbjuda någonting annat än passivitet, bidrag, frustration och aggression?

Gissningsvis så är det här också de kommuner som hade störst andel röster på SD i det senaste EU-valet?

Men om det skriver Expressen ingenting ... fast de faktiskt borde ha tagit chansen att skriva om att mottagandet/förvaringen av asylsökande ofta är under all kritik, och bara leder till konflikter och motsättningar i kommuner som inte ens kunde tillgodose behoven hos dem som bodde där när dörren öppnades för ytterligare en stor grupp hjälpbehövande.

Om vår "godhetselit" vågade lyfta blicken från Sverigedemokraterna så borde de se att vi inte har så mycket att vara stolta över när det gäller vårt "generösa" flyktingmottagande .. som dömer människor som brinner av längtan efter ett normalt liv till en beroendetillvaro i ghettoliknande bostadskvarter.

Om de överhuvudtaget kommer loss från de asylboenden där de ofrivilligt "förvaras" i åratal till en fullständigt vansinnig kostnad för skattebetalarna.

För i dag finns det nog inget lönsammare sätt att göra vinster på skattemedel .. (välfärden?) .. än att upplåta campingplatser, gamla äldreboenden/hvb-hem eller liknande till asylboenden.


Fråga Bert Karsson .. han vet alltid på vilken sida av mackan smöret är.

5 kommentarer:

 1. Lysande Any! Helt lysande! jag minns när Peter Kadhammar gjorde sin plikt och åkte till Landskrona, för kanske åtta år sen, när SD fått så hög andel röster där. Han beskrev i artikeln att han fått höra att kriminaliteten var hög i staden och att det skulle vara en förklaring. Men Kadhammar såg inte ett enda rån eller ett enda brott begås medan han var där och pratade med folk i centrum, och han var där i flera timmar! Hans slutsats kan ni väl räkna ut.

  Det fullkomligt vimlar av den sortens reportage -
  Och de tillför ingenting alls till debatten eller förståelsen.

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson30/5/14 23:52

  Journalister besöker Husby, Borlänge, Landskrona, Södertälje, Sorsele, Forserum, Bergsjön osv och rapporterar om dessa orter som om de var från Mars. Lite socialporrberättelser, några studier i Långtbortistan, innan journalisten återvänder i godhetstriumf till sin bostadsrätt på Södermalm. Journalisten har förstått Sverige, Amen.

  Ryggdunkar, vin & snittar - det är SD som smittar!
  Kokain, surdegsbak och migrationagitator - inga rasister på våra gator!
  Tårtkastning, misshandel, AFA och invektiv - lösningen heter Feministiskt Initiativ!

  SvaraRadera
 3. Lösningen enligt socialisterna är att göra det än dyrare att jobba och därmed göra det helt omöjligt att kunna försörja sig själv.

  Lycka till säger jag.

  /henrico

  SvaraRadera
 4. Just så!

  *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
 5. http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/05/29/10724050-ensamkommande-far-barnpension-och-underhallsstod/

  SvaraRadera