fredag 16 maj 2014

Stefan Löfven är feminist ..


.. kanske till och med feministisk feminist? Eller varför inte .. feministernas feminist?

Eftersom han har haft oturen att bli född till man så kan han ju inte bli mer feministisk än Gudrun Schyman .. men det uppvägs ju mer än väl av att han har Marita Ulvskog .. Feministas grundare .. som redan ÄR invald i EU-parlamentet.

Så vad ska vi då med Feministiskt initiativ till? De har ju inget att komma med i jämförelse med Stefan Löfven som inte bara tänker skapa en jämställd regering med en feministisk agenda .. utan också tänker införa en jämställdhetsbonus på 100 miljoner kronor som ska delas ut VARJE ÅR till utvalda lärosäten där jämställdheten, både kvantitativt och kvalitativt sett, efter systematisk utvärdering, bedömts vara "påtagligt god respektive förbättrats".

Puh!

Sug på den Gudrun Schyman! Pilutta dig ....!

Men inte nog med det. Sosseledarfeministfeministen bjuder också på en åtgärdsplan för forskning på jämställda villkor "för att män ska sluta gynnas på kvinnors bekostnad".

Redan år 2017!!!

Aj aj aj .. hur går det nu för den feministiska luftballongen som steg så fint alldeles nyss?

Men hur ska det gå för Miljöpartiet?

Stefan Löfven är ju också väldigt, väldigt engagerad i miljön? Miljömedveten så till den milda grad! Kanske inte sååå intresserad av landsbygdsmiljön och alla jobbiga människorna som envisas med att bo där .. men innerstadsmiljön, som är Miljöpartiets hjärtefråga, värnar sosseledarfeministmiljöälskaren väldigt, väldig mycket om.

Blir det löften om 100-tals miljoner i bonus, löfte om att invånarna på Södermalm får behålla sin utsikt över Slussen och ett antal miljoner till forskning till särskilt utvalda så kanske till och med Miljöpartiet drabbas av den socialdemokratiska förbannelsen ..  opinionssiffror som faller i allt snabbare takt ju närmre valet vi kommer.

Den här valrörelsen är antingen oliiiiiidligt spännande eller ooooouthärdligt pinsam.


2 kommentarer:

  1. Svensk politik har aldrig varit så ointressant som den är nu.

    SvaraRadera
  2. Pinsamt var ordet.

    SvaraRadera