tisdag 30 september 2014

Om riksdagens 349 ledamöter är ..


.. grädden av Sveriges politikerkår och de som är bäst skickade att styra landet är jag rädd för att jag är så okunnig och korkad att jag helt enkelt MÅSTE vara Sverigedemokrat, enligt alla förståsigpåare? Eftersom jag dessutom bor mitt i spenaten så kanske det enda som ger mig en chans till fritt val är att jag inte är man?

Men å andra sidan så är borgerliga väljare inte särskilt populära de heller, så det kanske inte märks vad jag än gör?

Är det förresten någon som känner djupt och innerligt förtroende för sossar, vänsterpartister eller miljöpartister i dagsläget?

Jag förstår inte riktigt vad som händer just nu?

De enda som räknas som goda och fullvärdiga medborgare verkar vara högutbildade storstadsbor som dessutom ses som innehavare av ett oskattbart kulturellt kapital medan alla som framlever sina händelselösa liv på landsbygden ses som obildade fån som inte vet sitt eget bästa och röstar på SD. Vilket gör oss ansvariga för att riksdagsledamöterna måste gå på rad som dumma gäss i tre timmar och rösta blankt i valet av en enda kandidat som därefter utses till den talmanspost som bara han kunde få??

Ett stort antal riksdagsledamöter fick alltså lämna Hemliga Brasklappar och känna sig goda när de gjorde det som de tänkt göra i alla fall fast på ett mer demokratiskt sätt .. och en riksdagsledamot fick anklaga 801 278 väljare för rasism inför tv-kamerorna .. på skattebetalarnas bekostnad eftersom det är de som betalar hela cirkusen?

Ett "genialiskt protesterande" som lämnade åtminstone mig fullständigt förvirrad?

Var det någon mer än jag som tänkte på Astrid Lindgrens bok "Kalle Blomqvist"? Ni vet, den där striden stod om Vita eller Röda rosen skulle äga Snusmumriken. Men den kanske är helt bortcensurerad vid det här laget? Jag är övertygad om att barn i dag inte klarar av att läsa om hur barn såg på rättvisa och brottslighet förr. För att inte tala om konstapel Blom .. som var en karaktär som ingen bör förledas att tro på i dagens samhälle.

Den som vi däremot förväntas tro på är den blivande statsministern, som förresten lär vara en av de bästa förhandlarna LO hade att erbjuda när Juholt sparkades ut till vänster? Ett verkligt vinstkort för Socialdemokraterna och den efterlängtade Frälsaren och Räddaren i Nöden?

Men jag fattar inte finessen med att först förödmjuka och förnedra Jonas Sjöstedt som tack för draghjälpen i valrörelsen .. och sedan bjuda in till förhandlingar för att få stöd i regeringsbildandet??

Det enda som hände var ju att Vänsterpartiet reagerade med ilska och hämndlystnad .. blev förbannade och kränkta, rent av .. vilket förmodligen låg bakom hela omröstningsfiaskot.

Där fick alla se att Vänstern minsann inte sålde ut sig .. typ?

Hur tänkte förhandlargeniet där?

Och Miljöpartiet?

Vad är det för mening med Miljöpartiet? Partiet som visat sig vara Vänsterns totala motsats och till salu till vilket pris som helst?

Originalspråkröret Birger Schlaug sörjer sitt forna parti och döper om Fridolinpartiet till "Meningslösa Partiet" vilket inte direkt känns fel ... men lite sorgligt.

Jag som minns Miljöpartiet från start kan inte heller se den minsta likhet mellan dagens maktsugna stövelslickare och dem som talade om öppna landskap, självhushåll, giftfri miljö och odling, gemenskap, avståndstagande från konsumtionssamhället, grön politik, hemstickade tröjor och miljöansvar .. inte bara i Stockholms innerstad utan i hela Sverige.

På bara två veckor så har ickevåldsförsvarskravet blivit JA till allt som det tidigare var blankt NEJ till. Förbifarten som skulle stoppas till varje pris ska nu skjutas upp år efter år fram till nästa val och Bromma flygplats kommer att förbli Bromma flygplats så länge som det garanterar statsrådsposter till Fridolin och Romson.

Skolan kommer att utvecklas som sossarna vill ha den .. det vill säga, användas som ett verktyg för att dölja ungdomsarbetslösheten .. och det enda Miljöpartiet får är svekdebatten när det visar sig att lärarlönerna, lärartätheten, resultaten och storleken på klasserna inte förändrats nämnvärt år 2018.

Men då kanske vi redan har en annan regering? Frågan är bara om vi fortfarande har ett Miljöparti?

För handen på hjärtat .. är det någon som tror att det kommer att stängas några kärnkraftverk under den kommande mandatperioden?

Och om det blir nyval .. kommer Vänstern att läcka så mycket röster till F! och Gudrun Schyman att vi inte längre har något Vänsterparti? För vad spelar det för roll att inte vara till salu om det ändå inte finns någon som är intresserad av att köpa.

Hur tänker förhandlargeniet om han bakar in ett förslag om obligatorisk gymnasieskola .. som ingen annan vill ha .. i en budget som är själva förutsättningen för att han ska kunna bilda regering?

Hur tänkte han när han själv .. tillsammans med SD .. bröt den praxis som tidigare gjort att en regerings budget togs i sin helhet eller förkastades i sin helhet?

Har Geniet en Stor Plan som jag är för dum för att förstå?

Eller ska den nya regeringen också låtsas som om landet tredje största parti inte finns och välja att anpassa politiken efter deras önskemål, före vad som är bäst för landets medborgare?

Eller kommer denna rörighet att bestå fram till den dag då ingen längre förmår fatta några vettiga beslut alls?

I dag förklarade kungen riksmötet öppnat och efterlyste ett samhälle präglat av respekt och utan våld. ..

..Ni, ledamöter av Sveriges riksdag, kan skapa förutsättningar för ett sådant samhälle. Etik och moral måste stå högt på dagordningen.

Det säger en hel del om hur det står till med svensk inrikespolitik när jag uppfattade det som ett skämt och ett kungligt ståuppinslag. Förmodligen var det en uppriktig önskan, men han kan knappast ha trott på det själv efter gårdagens uppvisning.


DN, DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, Expr.,

5 kommentarer:

 1. Kinnberg Batras uttalanden om lantisar och stadsbor för några år sen ter sig harmlöst när man hör eftervalsanalyserna. Dessa analyser talar om en sak: alla som röstat på SD har inte fatta varför för de är korkade och bor på landet. Hur de än gör så gör de självmål i sina analyser.

  Det är uppenbart så att stadsborna (framförallt surdegstalibanerna på Söder) är de som är mest korkade, de röstar på Fi och på MP för att döva sitt dåliga samvete och sen är det bra med det.

  Ett nyval skulle göra att V åkte ur riksdagen, MP bli ännu mindre och Fi komma in. Detta vill ingen!

  SvaraRadera
 2. Geniet är ju sosse, en orutinerad sådan så han har därför hjälp av det gamla gardet, de som var så odugliga då och efter åtta år i opposition fortfarande inte orkat eller haft kapaciteten att förnya sig. Mona blir nog integrationsminister, så korkade är de väl?

  Återigen, geniet och hans rådgivare har bara en strategi, splittra alliansen så kommer allt bli som förr!

  /henrico

  SvaraRadera
 3. Melmac, tycker det låter bra med nyval, så man slipper gapvänstern.

  /henrico

  SvaraRadera
 4. En klockren analys av Riksdagens totalhaveri,Anybody.

  Komikerna kommer att få svårt att parodiera detta. det är redan så komiskt det kan bli.

  Om dom övriga partierna fortsätter att frysa ut SD så tror jag att SD svarar med nyval. Lika bra det. Det kan bara bli bättre.

  SvaraRadera
 5. Det kan alltid bli värre. Men jag måste medge att jag just nu inte kommer på hur.

  SvaraRadera