söndag 28 februari 2016

Det är synd om Stefan Löfven.


Som Johan Ingerö skrev på twitter .. "Det är en viktig minnesdag för S. Han behövde bara sätta sig i bilen, lägga ned en krans och se dyster ut. But nooo..." Han kunde bara inte låta bli att uttala sitt stöd för Lisbeth Palmes tre år gamla minnesbild av mördaren och skyldigförklara den frikände och avlidne Christer Pettersson.

Och så stod han där .. igen .. med ena foten i det berömda klaveret. Missförstådd, förlöjligad och hånad.

Många blev upprörda över att statsministern tog ställning i ett ouppklarat mord. Förra justitieministern Beatrice Ask säger att .. politiker inte ska uttala sig i enskilda rättsfall. Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet menar att .. Löfvens uttalande är ”principiellt fel och att Christer Pettersson ska bedömas som oskyldig och det ska ju landets statsminister respektera.

Men ingen tänker på att statsministern arbetar nära framtidsministern .. vadhonnuheter?? .. som levt många tidigare liv och förmodligen har kontakter på det som kan kallas den andra sidan.

Det är väl inte helt orimligt att hon sitter inne med ett erkännande från den numera avlidne Christer Pettersson som hon plikttroget informerat Stefan Löfven om. En misstanke som stärks av att statsministern vände sig direkt till Olof Palme när han avslutade sitt minnestal med .. Vi stretar på, Olof, vi stretar på


Det är väl i alla fall inte orimligare än mycket annat som hänt under Stefan Löfvens regeringstid?

DN, DN, DN, SvD,

7 kommentarer:

 1. utlandssvensk28/2/16 19:23

  "statsministern vände sig direkt till Olof Palme när han avslutade sitt minnestal med .. Vi stretar på, Olof, vi stretar på"

  Möjligen är det Palme som rattar hela cirkusen från "den andra sida". Kan man betrakta hela asylhaveriet som en enda stor, urspårad FNL demonstration?

  Att stå i riksdagens talarstol och kritisera västvärlden samt romantisera alla blodtörstiga regimer i tredje världen var väl aldrig riktigt tillfredsställande. Att skeppa över de värsta våldsverkarna från MENA till Sverige och sen direkt bevittna hur de ger sig på de vita förtryckarna ger en helt annan realism och närkontakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du väl onödigt dyster? Ser du inte hur fiffigt det är tänkt? Som det ser ut nu och framöver kommer den försämrade vården och omsorgen av landet pensionärer och människor med kostsamma sjukdomar, landa i en ökad dödlighet och ett frigörande av åtråvärda bostäder samt ge enorma besparingar i form av pensioner som inte behöver betalas ut.

   Ut med det gamla och in med det nya, typ! Nästan som nyårsafton varje dag .. ;-)

   Radera
  2. Utlandssvensk29/2/16 06:05

   "Ut med det gamla och in med det nya, typ! Nästan som nyårsafton varje dag .. ;-)"

   Visst, jag ligger långt före kurvan och slängde ut mig själv för 20 år sen!

   Redan då gällde att som högutbildad svensk man med internationellt eftertraktad kompetens var Sverige nästan världens sämsta land att bo i. Samtidigt var det världens bästa land om man var analfabet från någon krigszon i 3je världen.

   Det föreföll uppenbart för mig redan då att detta på sikt skulle leda ungefär till vad vi ser nu. Men då var man extremist-rasist-nazist! Faktum är att jag sen blev ganska förvånad när jag begrep att mina åsikter i de flesta andra västländer var helt normala.

   Sen finns det problem i många andra länder också, men den stora skillnaden är att man inte aktivt VILL skapa problem utan att de uppstår trots att man försöker förhindra dem. Inget annat land har VELAT ha massivt inflöde av passlösa muslimska analfabeter och under närmast sektlika förhållanden upphöjt detta till själva syftet med hela nationens existens. Dessutom har man sysslat med ren häxjakt på det enda parti som från ett yttre perspektiv inte var uppenbart skogstokigt.

   Moderaterna under Reinfeldt var den absolut märkligaste politiska rörelsen i modern tid i Västeuropa. Kombinationen av att profilera sig som höger och samtidigt religiöst och högljutt verka för obegränsad import av bidragstagare från 3je världen hade varit helt omöjlig i alla andra länder. Ungefär som ett kommunistparti som verkar för att avskaffa alla skatter för höginkomsttagare. Helt enkelt obegripligt för en rimligt frisk person.

   (Tyskland kan möjligen sägas ha haft ett kortvarigt fall ner i något som liknar det svenska vanvettet förra året, men det var inte alls lika extremt som i Sverige.)

   Radera
 2. Är jag elak när jag tycker ditt inlägg denna gång Anybody var sjukt roligt.
  Ett gott skratt fick jag i alla fall.
  Det tackar jag för när man annars helst vill gråta.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Jag tror Framtidsministern (underbar titel!) har varit både Olof Palme och Christer Petterson i tidigare liv.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Christer Petterson borde stå som staty utanför Sveavägen 68 med en skylt "Det var inte jag"

  SvaraRadera
 5. Undrar om inte löfven har en alldeles egen klaverfabrik...

  SvaraRadera