torsdag 18 februari 2016

Ordning och reda.


Det tjottlas och käbblas och tramsas alldeles för mycket, tycker Stefan Löfven. Det STÖR regerandet och det hindrar regeringen från att berätta om allt som de anser är och har varit fantastiskt framgångsrikt under regeringsperioden så här långt.

Det ska vara ordning och reda med bostäder. I första hand ska staten .. läs skattebetalarna .. inte bara bistå statsråden med bidrag så de kan behålla sina bostäder på hemorten, utan också med tjänstebostäder nära arbetsplatsen, så att det inte blir en massa onödigt tjottlande i media.

Det MÅSTE ordnas! .. säger statsministern uppbragt. Någon bör bringa ordning och reda i detta så att han slipper besväras av journalister när han har viktigare saker att ta ställning till.

Till exempel hur Mehmet Kaplan och Magdalena Andersson ska få ordning och reda på hur regeringen tänker när det gäller bostäder till alla som trodde att en egen bostad var en självklarhet. Det MÅSTE ordnas!

Ordning och reda bör det också vara på landets asylboenden. Det käbblas och tramsas alldeles för mycket och alla MÅSTE känna trygghet och säkerhet. Det MÅSTE ordnas .. det lovar statsministern.

När det gäller "de påstådda" övergreppen på badhus, utomhusevenemang och bibliotek .. så måste det också ordnas av någon ansvarig .. till exempel inrikesminister Ygerman, som rimligen bör ha tid över, nu när regeringen ordnat ordning och reda med ID-kontroller vid gränsen och inrikesministern själv har LOVAT att utvisa 80000 personer som inte beviljats uppehållstillstånd .. oklart hur eller när .. men i alla fall någon gång .. och helst av Någon Annan Regering.

Att alla ensamkommande ungdomar inte har det så bra i familjehem som ingen hunnit utreda är ju hur oordnat och oredigt som helst! De socialsekreterare som finns kvar, och som inte hann utreda de dåliga hemmen, måste hinna utreda och kontrollera de placeringar de redan godkänt .. och skaka fram nya och BÄTTRE .. samtidigt som de fortlöpande söker, utreder och kontrollerar boenden som behövdes i går .. behövs NU och kommer att behövas i morgon. Det MÅSTE ordnas, eller hur?

Men för att vidmakthålla ordningen vid gränsen behövs poliser. För att skapa trygghet vid asylboenden och HVB-hem behövs poliser. För att garantera säkerheten för ambulanspersonal, brandkårspersonal och polis .. behövs ytterligare poliser. För att skapa säkerhet på offentliga platser och på socialkontoren i landet behövs poliser eller ordningsvakter med viss polisiär befogenhet och för att polisen ska kunna hjälpa inrikesminister Ygerman att samla in alla som vistas i landet illegalt och bör utvisas behövs väldigt många poliser. Samma poliser som också måste vara synliga på gator, torg och i köpcenter.

Men är det någonstans där det verkligen inte är ordning och reda så verkar det vara inom polisen.

När Dan Eliasson fick uppdraget som rikspolischef lämnade han Försäkringskassan med ett
förtroende på 26% .. vilket den dåvarande generaldirektören förklarade med ..  vi är inne i en omställningsprocess som berör många, vilket skapar oro och osäkerhet. Vi har också haft ett väldigt hårt arbetsår med ökande volymer. Allt detta samspelar.

I dag verkar rikspolischefens förtroende ligga på 0% och förklaringen är nästan ordagrant densamma .. så jag antar att han ser misstroendet som ett bevis på att förnyelsearbetet går som det ska.

Fast i smyg har nog rikspolischefen samma uppfattning om polisernas missnöje som stf rikspolischefen Mats Löfving .. och kanske statsministern? .. det är bara larv och fånigt.

Jag har försökt att förstå vilka fördelar som väntar landets poliser och befolkning i och med den nya organisationen, men det mesta är rätt obegripligt sett från en vanlig människas nivå.

Men på något sätt så tror jag att Dan Eliasson tänker införa samma koncept som hos Försäkringskassan. Ring, anmäl och dokumentera skada eller förlust .. och kräv sedan ersättning från försäkringsbolaget. I händelse av pågående misshandel .. ring ambulans, eller uppsök snarast akuten. Vid lindrigare rån eller övergrepp .. uppsök närmaste vårdcentral. I övrig gäller Försäkringskassans tolkning av den lagtext som reglerar den vård och omsorg du kan behöva för att läka eller bearbeta eventuella skador.

Oordning och oreda vid asylboenden och HVB-hem kan tas hand om av ordningsvakter som avlönas av Migrationsverket .. som också omorganiserats av den effektive Dan Eliasson .. och eftersom lönen för en ordningsvakt och en polis på fältet är ungefär densamma så verkar det finnas gott om rekryteringsunderlag bland alla missnöjda poliser.

Brandmän, ambulanspersonal och de återstående poliserna kan sedan med fördel eskorteras och beskyddas av statligt subventionerade ordningsvakter från privata Ordning & Reda-bolag som inte bara kan betala rimliga löner och arbetstider, utan även kan stå för närvaron på badhus, akutmottagningar, bibliotek och andra offentliga platser.

Gränskontrollerna kanske kan skötas av en större grupp ordningsvakter under ledning av EN ansvarig polis?

Om allmänheten också kan få ett litet avdrag för tjänsten räddningstjänst vid akuta tillbud (RAT) så skapas en helt ny lönande sektor med gott om arbetsuppgifter för den stora gruppen arbetslösa män, med erfarenhet av våldsamma situationer.


Han kanske inte är så dum i alla fall, Dan Eliasson? Ju färre poliser det blir kvar inom poliskåren, desto mindre larv och fånigheter stör ledningens viktiga förnyelsearbete.6 kommentarer:

 1. Hej.

  Att Sveriges poliser, försvarsanställda, hemvärnsmän och lottor, med flera inte organiserar sig och genomför byte av statschef, och tillfälligtvis statsskick, övergår snart mitt förstånd.

  Antingen är jag rubbad, och har tappat all verklighetsförankring, eller så har våra härskare gjort det.

  Gudarna bevare det land och folk där härskarna är vansinniga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Jag läser att det även går åt en massa poliser för att bevaka de medborgare som vill bli informerade om ny hem för ensamkommande barn. Dessa medborgare kan ju vara farliga för kommunens tjänstemän.
  Bo Adolfsson, Mölndal

  SvaraRadera
 3. @Rikard
  Håller med. Enda historiska parallellen jag kan hitta är Nazitysklands framväxt. Den absoluta majoriteten förstår att det som sker är fullständigt vansinne men feghet och opportunism gör det möjligt.
  Så tragiskt för våra barn och så frustrerande för oss.

  SvaraRadera
 4. vi har en oduglig dysfunktionell regering och en uppgiven ointresserad opposition..Det måste ordnas.

  SvaraRadera
 5. Ja, Any du kan verkligen få till det. Du skriver med humor så man skrattar rakt ut och så plötsligt, inser man att det du skriver är en verklig beskrivning av verkligheten i landet och då sveper det stora vemodet in som en mörk och isande vind. //tompas11

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, oj, oj!
  Jag skrattar så jag knappt får luft. Tills jag läser det tompas11 skriver och inser att det är ju verkligheten du beskriver Any. Ngt tillspetsat, men ändå.

  Du glömde dock alla polisresurser som kommer gå åt till att spåra upp och kasta i fängelse näthatare som dig. ;-)

  V

  SvaraRadera