måndag 30 april 2018

Plöt(s)ligt ..


.. ska vi glömma allt som hänt under de 3 år och 8 månader som sossarna har försökt regera?


NU ska allt bli ljust och vackert. NU lovas allt åt alla och ett magiskt trollspö ska förvandla allt som blev fel till något helt annat som får kosta i princip vad som helst.
För som av en händelse så sker detta regn av välfärdslöften nästan exakt samtidigt som det inte längre går att lämna några nya förslag till omröstning INNAN valet.

Lika plötsligt får vi veta att DÖ-överenskommelsen fortfarande gäller, fast i en annan form. För om Alliansen inte får regeringsmakten .. och det får de inte .. så kommer Moderaterna lydigt och snällt följa med Centern och Annie Lööf och bli stödpartier till Socialdemokraterna när det gäller integrations- och migrationspolitiken?


Vilken regering vill vi ha om, eller när, det sveper ytterligare en flyktingvåg över Europa? En DÖ-regering som behöver minst ett halvår av förhandlingar innan de ens är i närheten av det beslut som måste fattas genast?


Så vad gör jag som till död och pina inte vill ha Socialdemokraterna i närheten av regeringsmakten i något läge alls?

Röstar på en allians som inte finns? Röstar på Moderaterna som öppet deklarerar att min röst kan hamna hos sossarna om inte Alliansen .. som inte finns .. får bilda regering .. vilket de troligen inte kommer att få?

Steg för steg tvingas de som känner som jag i riktning mot Sverigedemokraterna. Glöm småpartierna som bara blir smågodis för sossarna i det här sammanhanget .. eller möjligtvis får nöja sig med rabatter på skolgårdar eller elcyklar. Det finns inget litet parti som ens kommer i närheten av att kunna påverka de beslut som kommer att behöva fattas under nästa mandatperiod.

Det finns bara två sätt att förvissa sig om att Socialdemokraterna inte får fortsätta lajva regering och det ena är att antingen Moderaterna eller Sverigedemokraterna får så många röster att något av dem blir landets största parti .. eller att Socialdemokraterna förlorar så många väljare att de inte ens blir tillfrågade om de kan bilda regering.

Det kvittar egentligen vilket och även om det kanske är inom möjlighetens gräns så är det knappast troligt.

Men vad gör jag som röstar efter vad våra partier har gjort i stället för efter vad de lovar .. och förmodligen inte kommer att kunna hålla .. samtidigt som jag vill hålla min röst så långt från vänsterns klåfingrighet som möjligt?

MÅSTE jag rösta på Sverigedemokraterna?
9 kommentarer:

 1. Vad är det som är så svårt? Det var ju, som alla känner till, M som gjorde upp med MP om invandringspolitiken vilket hela Alliansen unisont ställde sig bakom. Nuvarande regering tillsammans med MP och V fortsatte i samma fotspår. Tycker man att den politiken varit lyckosam för svenskarna och landet så är väl valet inte speciellt svårt. Är man av motsatt åsikt så är valet av parti ytterst enkelt. Så vad är det som är så svårt? /tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Vad är det som är så hemskt med detta SD?

  Det var inte de som styrde landet under Stålverk 80, eller mot löntagarfonder. Det var inte de som ändrade grundlagen och tog ifrån svenskarna deras land. Det var inte de som steriliserade utvecklingsstörda eller handikappade. Inte heller var det de som sålde Sverige till EU, eller öppnade Helvetets portar och lät landet flödas över av araber, afghaner, och afrikaner.

  Vad är det egentligen SD gjort som är så hemskt?

  Vi vet ju vad de andra gjort med glädje, mot de allra mest hjälplösa svenskarna.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Hej

  Man har bara ett val...om man vill värna om Sveriges framtid.

  Vill man inte det så spelar rösten ingen större roll eftersom Sverige i praktiken har blivit en enpartistat?

  SvaraRadera
 4. Det är väl inget hemskare med SD än med något annat parti .. bortsett från de "hemska" partier som lajvat regering i nästa fyra år.

  Frågan handlar, som Kap Horn så klokt skriver, om att "Sverige i praktiken har blivit en enpartistat". Något som mer eller mindre tvingar dem med minsta lilla självbevarelsedrift att rösta på SD .. trots att själva idén med sossekramandet verkar gå ut på att få väljarna att INTE rösta på SD??

  Om det är den bästa valtaktiken som"smartaste bästa politikergänget" kan åstadkomma ger jag inte mycket för resultatet.

  Jag personligen tycker att S har passerat sitt bästföredatum med så bred marginal att partiet är rent hälsovådligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Jag är varken socialist eller libertarian, utan använder svensk historia och svenska traditioner som lykta (och en lykta håller man inte framför sig, som bekant, utan över och bakom axeln så att den lyser framåt).

   SD är i brist på bättre, eftersom där inget högerparti finns. Utan att först rädda Sverige finns där inget att träta om i framtiden - som att ösa båten. Det skall göras först, även om man egentligen vill måla om den och byta kapten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 5. Hej anybody! Ja tillbakadragandet av riktlinjer till utredningen om LSS kommer lämpligt till valet och kommer säkert åter efter desamma!

  SvaraRadera
 6. Alliansen (f d) och de rödgröna är tillsammans något som forna öst Tyskland kämpade för envist. Vi har sju partier som framställer sig som olika för väljarna för att sedan efter valet diskutera ihop sig för ngn gemensam politik. De är i grunden bara olika nyanser av rött.

  Viljan att sitta kvar v grytorna och inte släppa in någon som kan störa dem är den sammanbindande länken.

  SvaraRadera
 7. Enligt UK så föredrar han att samtala med S, men varför skulle S göra det om Alliansen inte blir större än de rödgröna?

  Tror verkligen Alliansen att SD släpper fram dem utan att UK förhandlar med SD? Och varför skulle SD släpp fram en regering med huvudmotståndaren C?

  SD vill helst se en M-regering och kan hota med att rösta med S för att få igenom detta. S skulle inte dra sig för att regera med SD:s passiva stöd, förhoppningsvis gäller detta även vuxne Uffe.

  Sätt upp på kylskåpet☺

  SvaraRadera
 8. Dagens (s) är märkligt (sett från vänster synvinkel), men är inte borgarväljarna också ganska "besynnerliga" eller rent av "udda"? Borgarväljare som kramar tanken på den givmilda staten & INTE ANSER att individen själv borde betala sina egna behov, vilka de nu är? Är detta inte ganska unikt, denna borgerliga förväntan..?

  SvaraRadera