onsdag 25 april 2018

Rösta INTE på Socialdemokraterna!



Det är många som slösar energi på att fördöma Annie Lööfs beslut att släppa igenom Miljöpartiets ”gymnasielag” för ca 9000 afghanska män som saknar asylskäl, men glöm inte att utan Socialdemokraterna hade den inte ens varit möjlig.

För att bekosta dagens integrations- och migrationshaveri har Socialdemokraterna bland mycket annat aktivt gett order om besparingar i LSS-utredningen och samtidigt ställt krav på begränsningar i sjukersättningen till Försäkringskassan.

Vilket medför att allt ansvar landar på kommunerna som dessutom ska bära ansvaret och kostnaderna för hela floden av asylsökande som Socialdemokraterna stod handlingsförlamade inför 2015.

(Som kuriosa kan nämnas att Miljöpartiet, nu när de fått sin flyktingamnesti till priset av några miljarder, anser att besparingskraven på LSS ska återkallas?)

Men det är Socialdemokraterna som aktivt har valt att spara in på kostnaderna för funktionshindrade och sjuka samtidigt som de inte ens kan bevilja fattigpensionärer och hemlösa samma akuttandvård för 50 kr som tiggare, asylsökande och de som uppehåller sig här illegalt har rätt till. Hemlösa, psykiskt sjuka och missbrukare har i Socialdemokraternas Sverige sämre möjligheter, villkor och rättigheter än de tiggare som Socialdemokraterna inte förrän nu .. i början på valrörelsen .. kan tänka sig att förbjuda.

Det var Socialdemokraterna som misslyckades med att bilda den ”handlingskraftiga regering” som de lovade sina väljare 2014 och som också misslyckades med att vända den nedåtgående trenden inom sjukvården, äldrevården och skolan som de lovade vända uppåt samtidigt som de lovade EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020.

Det är Socialdemokraterna som svikit sina egna åldrande kärnväljare genom att vända bort blicken från kommunernas oförmåga att finansiera skolan, äldrevård/omsorg, sjukvård, gruppboenden, särskolor och hemtjänst SAMTIDIGT som de tvingats bära totalansvaret för alla ”nysvenskar” som Socialdemokraterna inte vågade ta ansvar för när det som mest behövdes en stark regering.

Det är Socialdemokraterna som inte infriat ett enda av de vallöften som de gav förra året men som samtidigt använt pengar som verkligen behövts i välfärden till att hålla Miljöpartiet och Vänstern på gott humör.

Det är Socialdemokraterna som nu i elfte timmen lovar allt det som de borde men inte gjorde under drygt tre och ett halvt år och det är Socialdemokraterna som nu desperat uttalar sig om hårdare tag med ord som är som tagna direkt från Sverigedemokraternas hemsida .. men som ändå anser att Sverigedemokraterna ska hållas utanför den ”demokratiska” beslutsprocessen trots att Sverigedemokraternas politik är mer lik den gamla socialdemokratiska politiken än det Socialdemokraterna själva står för?

Socialdemokraterna har länge abonnerat på platsen som Sveriges största parti, men de som i dag kallar sig för socialdemokrater har varken kompetensen, markkänningen eller livserfarenheten som krävs för en sådan position.

Jag instämmer helhjärtat i det som Fnordspotting skriver .. Om det inte vore för Socialdemokraterna skulle Sverige inte vara ett land av drakoniskt beskattade, osjälvständiga och brutna människor som älskar de bojor de politiker som ständigt pissar dem i ansiktet har slagit dem i. Hade något annat parti dominerat det svenska 1900-talet hade väldigt mycket också varit dåligt idag, men det skulle inte vara så illa som det nu faktiskt är.

Och hans avslutade ord kunde ha varit mina egna .. Socialdemokraterna driver en politik som gynnar socialdemokratiska yrkespolitiker, fackpampar och parasiter, men som missgynnar i stort sett alla andra. Socialdemokraterna måste bort till varje pris. Om inte annat för att utkräva en smula gammal hederlig hämnd.

Om det funnits någon grupp i valrörelsen som enbart arbetade för Rösta INTE på Socialdemokraterna, så hade jag gärna bidragit med både tid och pengar, för min fasta övertygelse är att Socialdemokraterna måste ner på sin högsta inkompetensnivå, som i dagsläget ligger klart under 20%, om vi ens ska ha en chans att vända utvecklingen och få någon form av förbättring.

Gör som väljarna i Västernorrland .. ge inte Socialdemokraterna möjligheten att bilda ytterligare en regering i höst – ge din röst till något annat parti som förtjänar den bättre.



Unga afghaner får avslag, men ..

17 kommentarer:

 1. Jag vill säja "låt bli att rösta" för alla våra politiker lever och andas för att förbättra sina egna villkor och deras vänners, de skiter fullständigt i de som har valt dom.

  SvaraRadera
 2. #Låt bli att rösta" är detsamma som att säga att du inte önskar någon förändring. Så tänker iaf jag när jag sliter med mina egna olika alternativ.

  Men får vi ner Socialdemokraterna på den nivå där de hör hemma upphör automatiskt gamla låsningar och öppnas för flera olika regeringsalternativ.

  Någonting MÅSTE förändras och om S får mindre makt tror jag att det medför att samtalet förändras till det bättre.

  SvaraRadera
 3. En nedlag röst är väl enligt det svenska systemet en röst som tillfaller vinnaren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så! Vilket gör det extra viktigt att rösta om du inte känner dig nöjd och tillfreds med det som vi har just nu.

   Radera
 4. MED eller SD är väl det enda kvar nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag bortser från dem jag inte vill rösta på finns det inga partier kvar, så i min värld är allt som gör att sossarna förlorar mandat en ren vinst.

   Fick jag välja så skulle jag slänga delar av M, Kd och Sd i en shaker, skaka rejält och hälla upp en hyfsad valdrink! ;-)

   Radera
  2. Hej Any

   Den skulle jag i alla fall testa!

   Radera
 5. Det är för jävligt att alla blankröster inte räknas utan läggs ihop med ogiltiga.

  AVGÅ ALLA är annars nått man kunnat skriva på en blank sedel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag med; men i värsta fall får jag väl rösta på ett litet parti, som ändå inte kommer in, jag har tidigare röstat på SvP, får se vad som dyker upp.

   Radera
  2. Varför inte AfS?

   Radera
  3. Vad står det för?

   Radera
  4. Alternativ för Sverige. Om jag inte fattat fel så är det SD:s fd ungdomsförbund?

   Radera
  5. Jaha,men de kommer väl knappast bli godkända innan valet?
   Jag funderar även på det partiet Katerina Janouchs ställer upp för.

   Radera
 6. Hej.

  Fnordspotting skriver alltid läsvärt och tänkvärt - även om jag är den förste att erkänna att jag lågt ifrån alltid delar hans åsikter eller analys.

  Så gör även du.

  Ang. rösta:

  En röst på VSMpCLKdmFi är en röst på mer av det vi redan har. Räcker inte det som valkompass?

  Nog är väl känslan där, att om vi bara snällt röstar på något av sossepartierna så kommer de att vara snällare mot oss. Förra gången fick vi ju blommor efteråt...

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 7. Frågan är väl hur många (s)-"trogna" pensionärer som återstår. Kanske väldigt många färre än man kan tro?

  SvaraRadera
 8. Jäkla bra skrivet.

  Skriver jag, barnbarn till övertygade socialdemokrater. Goda människor som trodde på det goda samhällsbygget. Som ville väl,trodde på solidaritet och gemenskap men också på ansvar, plikt och självdisciplin. Som skulle bli förtvivlade om de hade fått uppleva vad socialdemokraterna numera är och vad de politiskt gör.

  Jag instämmer. Vad som helst (nästan) men motarbeta socialdemokratin så långt det någonsin går.

  SvaraRadera