torsdag 4 juli 2019

Vad menas med ”stimulans till landsbygden” .. Annie Lööf?


Vilka är det som kommer att få ta del av Annie Lööfs ”guldregn” på 3.700 kr om året?

Jo men visst .. det kommer ju att regna ner över människorna som bor i de nordvästligaste två tredjedelarna av landet, det som brukar kallas för stödområde A och B.

Naturligtvis med undantag för dem som bor i ”Undantagna tätortsområden (SAMS-områden) – numera kallade DeSo-områden. Det vill säga de öar i kommunerna där det fortfarande finns någon form av välfärds- och samhällsservice.

Förmodligen blir det ett kostnadskrävande knep och knåp för att sortera ut vilka landsortsbor som gör sig förtjänta av 300 kr extra i månaden som kompensation för avsaknaden av den välfärds- och samhällsservice som storstadsborna tar för given.

För det var väl så det var? Den sk ”klyftan” mellan Stad och Land har gjort att fler och fler landsbygdskommuner höjt skatten långt över den nivå som storstadskommunerna tar ut från sina invånare – SAMTIDIGT som landsbygdskommunerna fortsätter att höja skatterna samtidigt som de drar in och lägger ner allt som kan dras in och läggas ner inom välfärdssektorn.

Något som medfört att landsbygdsborna höjt sina röster och ställt den berättigade frågan – Vad f*n får vi för pengarna?

Men det fixar alltså Annie Lööf. För visst är 300 kr i månaden tillräckligt för att de enfaldiga ”landsbygdsborna” ska acceptera höjd bensinskatt, nedlagda BB, skolor, sjukhus och vårdcentraler? Jisses, 300 kr i månaden kommer säkert väl till pass när det är 10-20 mil, eller mer, till närmaste sjukhus vid ett akutfall eller lika långt till närmaste skola för barnen.

Vem bryr sig då om att ambulans och brandkår finns på 2 timmars avstånd och det bara finns en polis – i bästa fall – eller helt saknas personal på natten på det äldreboende där dina gamla föräldrar låses in för natten?

300 kronor är ju ändå 300 kronor, eller hur? ”En välbehövlig ekonomisk stimulans för landsbygden” … enligt Annie Lööf.


4 kommentarer:

 1. Förr i tiden hände det väl ofta att centerpartisterna läste sitt partiprogram som var fyllt med rejält mjukis-liberala formuleringar? För inte stod det väl skrivet annat där? Visst var/är väl dessa texter den fina humanist-grund som dagens borgargröna pk-hjältar står på?

  SvaraRadera
 2. Tänker politiker överhuvudtaget på vad de kan tänkas göra för intryck på de presumtiva väljarna med sina utspel?
  Antages alla dessa vara en hop sinnesslöa?
  Då kan ju utspelen kunna förklaras...

  SvaraRadera
 3. Dotter har patienter som måste åka 550 km enkel väg. Kul om hon är sjuk. Är barnen sjuka har hon tagit dem till sjukhuset, det går inte avboka när patienten redan är på väg och har fått vänta i månader på en tid. Jag tror de alla blir överlyckliga för 300 spänn, eller?
  Och förlossningspatienter kan få åka 350 km i värsta fall. De hurrar redan. Det blir en snöspade som behövs när bilen ska fram på oplogade vägar.

  Måste folk bo på landet? Kan inte alla trängas på Stockholm, Göteborg och Malmö?

  SvaraRadera
 4. Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter två års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är fantastisk. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
  Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som vill få tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden, återställa trasiga äktenskap. etc.

  SvaraRadera