torsdag 24 september 2020

Äldre är ju så hiskeligt fula, ..

 .. ”det är helt sjukt hur ful man blir”, skriver Jonatan Unge i AB i dag.

Men inte nog med att riktigt gamla människor blir fula, de förvandlas också till skrynkliga och fläckiga monster som inte har den minsta likhet med hur de tidigare såg ut.

Jonatan Unge mår redan illa när har ser i spegeln hur han ser ut i dag, och hur ska han då må i morgon? ”Fast i en gorgons kropp”, konstaterar han bittert. ”komplett oknullbar och trots att jag ler vänligt får jag barn att börja gråta.”

Men för att inte stöta sig med tidningens äldre läsare avslutar han med meningen …”Och till alla fläckiga och rynkiga monster där ute vill jag bara säga att nu när jag ser er så tänker jag inte bara: fy satan! Utan också: där går en som varken har en mamma eller pappa!

Men faktiskt, Jonatan Unge kommer med svaret på en fråga som ställts om och om igen under corona-pandemin och som just nu sysselsätter granskarna på IVO – VARFÖR DOG SÅ MÅNGA ”FLÄCKIGA OCH RYNKIGA MONSTER” PÅ ÄLDREBOENDEN OCH SÅ MÅNGA ÄLDRE MED HEMTJÄNST!

Svaret är givet - de som fördelade vårdens resurser resonerade precis som Jonatan Unge. Det är äckligt, obehagligt och onödigt att slösa resurser på sjukt fula äldre.

Jonatan Unge är 41 år och känner sig redan gammal, jag är betydligt äldre men har bara en kommentar …10 kommentarer:

 1. Hej

  Det var mig då f.n ochså en ouppfostrat unge...och med en sådan syn på folk kommer han inte att åldras vackert.

  SvaraRadera
 2. Hans mamma är Cecilia Hagen, 74 år. Jag undrar hur hon känner det när hon läser hur han ser på henne? Stolt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej...hon får antagligen några verkliga "monsterrynckor" till.

   Radera
 3. Cecilia H kommer att bli gammal!
  Är ju släkt med metusalem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Det var därifrån han fick rädslan för att fastna "i en gorgons kropp"! ;-)

   Radera
 4. Vissa smårynkiga rynkmonster undrar var den där utvärderingen av den politiska hanteringen av coronan tog vägen? Blev den för skrämmande att redovisa, var människosynen så förfärande & marknadstänkandet så brutalt att det ansågs skonsammast att bara glömma?

  SvaraRadera
 5. I en sagovärld gavs dekadenta kvinnor stort utrymme i media. Fallna porrmän gavs aldrig sådana chanser. "-Ja har inte gått i tidig pension, de där ja tyckte va så fruktansvärt, utan man ska betrakta de som vilolön" sa en sådan kvinna.

  SvaraRadera
 6. I en fabel hade en jättelik mammutelefant kommit upp från havsdjupen, dyblöt satt den sig mitt i vardagsrummet. Den tystnad som detta ledde till var obeskrivbar, det påminde om ett tigande apvrål från djungelns alla gorillor..

  SvaraRadera
 7. I en amsaga fick en groda en fråga om hålet i hinken. "-Det uppkom när hinken ställdes på ojämn mark" mumlade han då. Därmed var saken avklarad. Bladet hade vänts.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina fabler blir bättre och bättre...

   Radera