måndag 7 september 2020

En ”sjujäkla” satsning på välfärden ...


.. lovar Stefan Löfven och Annie Lööf vid dagens pressträff. En ”sjujäkla” massa miljoner kommer att regna över landets välfärdssystem och alldeles speciellt gynnande kommer de äldre, som hittills överlevt att bli ”undanstuvade”, att bli. ”Vi ska ha världens bästa äldreomsorg. Den tryggheten förtjänar de äldre som byggt vårt land” – lovar statsministern och det måste ju kännas bra för dem som under de senaste månaderna tagit farväl till sina äldre anhöriga.

Men NU ska allt bli helt fantastiskt bra!

Under pressträffen sa statsminister Stefan Löfven också att han för första gången fick kännedom om de 40 klanfamiljerna som ägnar sig åt grov gängbrottslighet i samband med rikspolis Mats Löfvings medverkan i Ekot:s intervju i lördags, medan Annie Lööf samtidigt förkunnade - Många av de här gängen och deras familjer har funnits i Sverige under decennier. Det är inte de senaste åren som dessa gäng kommit.

De verkar inte direkt ha talat ihop sig, ”samarbetspartierna”?

MEN, ser de verkligen inte verkligheten, nu när de pytsar in en ”sjujäkla” massa pengar i välfärdssystemen?

Jag, som tillhör dem som dagens regering är minst intresserad av annat än på valdagen, vet att det som lockat och berikat kriminella klanfamiljer allra mest är just bedrägerier riktade mot våra öppna och godtrogna välfärdssystem. Det har varit en oerhört lukrativ och inte alls osynlig inkomstkälla ”under decennier”.

Jag vet inte hur mycket som pumpats ut ur assistansersättningen för att sedan hamna hos personer som pengarna inte var avsedda för. Men av någon anledning har de åtstramningar som gjorts enbart drabbat dem som har livsavgörande behov?

Detsamma gäller för sjukersättning till fullt friska, föreningsbidrag till icke-existerande föreningar, generösa bidrag till personer med multipla personligheter, 80% lönebidrag till introduktionsjobb med anställda som bara finns på pappret eller efterlevandestöd till ”barn” med skendöda föräldrar samt en flod av annat organiserat stöd- och bidragsfusk. Till och med regeringsföreträdare i andra länder har drygat ut lönen med svenska bidrag utan att någon rört ett finger för att kontrollera vem eller vilka som ligger bakom läckorna i bidragssystemen.

DET kan man kalla för en ”sjujäkla” satsning på organiserad brottslighet. Eller?

Så hur kommer nu JÖK-regeringen att agera för att dagens ”sjujäkla” satsning stannar kvar i landet och inte hamnar i ytterligare en utredning som arkiveras på ekobrottsmyndigheten?

Är det överhuvudtaget någon som är intresserad?

4 kommentarer:

 1. En man i en sagovärld ville inte se gökar. Men gökarna var där ändå: de åt upp hans mat & låg i hans säng. Men mannen log ett märkligt leende & sa: "-Nej, gökproblem är inget jag ser om jag kan låta bli, vilket jag ju kan."

  SvaraRadera
 2. löfven är en fräck och durkdriven lögnare. att denna ölhund inte skäms, han är väl så djupt skamlös att han sålt sig för ett flak starköl i veckan.

  SvaraRadera
 3. I en skröna sa en mycket intellgent man: "-Att luften pyser ur cykeldäcket vill jag inte koppla till fenomenet punktering."

  SvaraRadera
 4. Såg att herr f.d. försvarsministern, Reine Carlsson, kilat vidare.
  Han med " plåtschabrak" och svenska marinofficerare.
  Synd om folk med komplex!
  Lycklig färd över Styx...

  SvaraRadera