fredag 16 april 2021

En evighetsmaskin?

Fördelen med den här pandemin är att vi inte har några tider att passa och därför kan disponera dagarna efter eget behag. I mitt fall innebär det att jag och den Makalöse Maurice kan sova ca 2 timmar längre än Maken och hasa oss upp till verkligheten vid niotiden ungefär.

Det vill säga, den Makalöse gör ett uppehåll i sovandet och kräver frukostservering så fort som Maken öppnar skafferidörren vid 6-tiden innan han rusar tillbaka till värmen under täcket.

I dag väcktes jag brutalt redan före klockan 8!

Det var en akut presskonferens om Coronariktlinjerna och vaccinsituationen, vilket signalerade att – NU skulle vi få veta något ytterst VIKTIGT!

Och så fick vi veta det vi redan visste, att den som fått en första vaccinationsspruta var hyfsat skyddad mot allvarlig smitta och död, men fortfarande kunde bli sjuk och eventuellt kunde smitta andra. Att de som fått två doser vaccin var ännu mer skyddade men också kunde bli lindrigt sjuka och kanske också kunde bära smitta?

MEN .. medan vi väntar på den eventuella höjningen av allvarligt sjuka som fortfarande kan komma efter påsk-ledigheten så kan alla hel- eller halvvaccinerade börja leva lite friare. Krama barn och barnbarn, träffas hemma familjevis, gå i affärer och tralla runt lite hursomhelst i största allmänhet.

Under förutsättning att alla håller ett avstånd på minst 2 meter och respekterar antalet personer som får vistas i den affär vi önskar lalla runt i och att vi bara handlar en och en i solidaritet med alla ovaccinerade och följer alla riktlinjer som fortfarande gäller om de inte har upphört att gälla för just oss eller om det nyligen publicerats nya riktlinjer som är direkt anpassade till oss eller om situationen allvarligt förändras så att alla tidigare riktlinjer antingen skärps eller upphör.

Vad menar de? Egentligen? – frågar jag Maken, som trots allt verkade vara lite mer skärpt vid den här tidpunkten på dygnet.

Jag tror regeringen vill signalera handlingskraft genom att slänga ut ett lockbete till pensionärerna så att de bortser från riskerna med Astra Zenicas vaccin. Det är ändå ett relativt billigt vaccin som vi har mycket av och inte kan använda till några andra, svarade han och plötsligt börjar jag gnola på Michael B. Tretows sång, den Makalösa Manicken.

Och det hade absolut ingenting med min egen Makalöse Manick att göra.

Men desto mer med raderna ..

För se, strömmen går tillbaks igen, till början hela ti'n

Och så går den av sig själv, det är en evighetsmaskin

Det är en evighetsmaskin

(Det är en evighetsmaskin, men vad är idéen?

Du menar att den bara går och går av sig själv?

Men vad ska man med den till?)

Du menar om den inte gör någonting?

Att den gör någonting, det är klar att den gör någonting

På somrarna kan det ju hända att den går varm

Och då kan man koka gröt där uppe i tratten

(Så du har den här stora maskinen bara för att koka gröt ibland?

Mitt i sommaren?)

Av någon anledning ser jag dem som en sammanfattning av vår nuvarande regerings agerande, den bara går och går av sig själv medan vi undrar vad den gör och vad vi ska med den till? 

Men att den gör någonting, det är väl klart att den gör någonting! Men vad, när, hur och varför .. det är den eviga frågan.

 

2 kommentarer:

 1. Men!
  Hur fanken kramar man barnbarnen på 2 meters avstånd???
  Och den - förhoppningsfullt - nyfödde?
  Får man nalkas honom ävenledes+

  Trevlig helg, Anybody!

  SvaraRadera
 2. Hej Any

  Som tur är: det finns ingen evighetsmaskin, tom SAP kommer att få stopp...det hackar redan betänkligt i maskineriet.

  SvaraRadera