måndag 5 november 2012

Snart får vi veta ..


.. namnet på USA:s president för de närmaste 4 åren och jag kunde inte bry mig mindre.

Jag har totalt fastnat inför kostnaderna för denna ofantliga, osmakliga valkampanj som enbart verkar gå ut på att slänga så mycket skit och illa underbyggda påståenden som möjligt på motståndaren.

Politik blir bara osmakligare och osmakligare och osakligare och osakligare.

Hyckleriet, dubbelmoralen och lögnen firar verkliga triumfer när det börjar bli hett under fötterna på den som har makten och när makten börjar komma inom räckhåll för den som vill ta över.

En miljard dollar lägger presidentkandidaterna ut på sina kampanjer .. vardera!!

TVÅ MILJARDER DOLLAR!!  2000 MILJONER DOLLAR! Om jag inte räknar alldeles fel så är det ungefär 6700 miljoner svenska kronor.

Det är ofattbart mycket pengar att lägga ner på ren smutskastning, ryktesspridning och valmöten där kandidaterna använder tiden till att tala om vad motståndaren INTE gör, BORDE ha gjort eller vilka illaluktande LIK som vederbörande har i bagaget/staben/familjen/planeringen.

Tänk vad de skulle kunnat gjort med alla dessa pengar.

2000 miljoner dollar .. det räcker en bit när människor far illa, inte har fullgoda sjukförsäkringar eller råd med utbildning .. utslaget på en 4 årsperiod. Det skulle kunna rädda liv, förändra liv och kanske till och med få fram nya entreprenörer som kan skapa alla nya jobb som politikerna lovar men inte har en susning om varifrån de ska komma.

Sextusensjuhundra miljoner kronor!! Föreställ er vad det skulle innebära för äldrevården utslaget på 4 år .. till exempel.

Fullt så mycket kostar inte kommunala och statliga förtidspensionärer inom politiken, men de miljoner som de dränerar kommunens och statens budget på varje år skulle göra en avsevärd skillnad för de som nu får nöja sig med så lite som möjligt.

Några extra miljoner kanske skulle kunna ge en meningsfull sysselsättning eller någon timmes utomhusvistelse för våra äldre som nu förvaras i väntan på döden .. som inte kan komma fort nog oavsett om man ser det med den enskildes eller kommunens ögon.

Jag mår lite illa.

I och för sig måste jag väl vara ärlig och säga att jag inte skulle ha tackat nej om någon erbjudit mig en generös pension redan i 40-årsåldern och jag skulle nog inte ha avstått från den heller, även om jag hängdes ut i tidningen.

Men aldrig i livet att jag skulle ha gått med på att fatta ett beslut som gjorde det möjligt att få den.

Så det oanständiga är inte att någon tar emot det som erbjuds .. det oanständiga och osmakliga är att någon/några har fattat beslut som gör det möjligt. 

Helt medvetet och planerat ... och med full vetskap om vilka det är som får betala!!

DN, DN, DN, DN, DNAB, AB, Expr., Expr., SVT, SVT,

1 kommentar:

  1. Visst är det väl märkligt att det aldrig varit någon riktig het debatt kring politikernas pensioner, ersättningar och fallskärmar när de t.ex kan debattera lärarnas låga lönenivåer, år ut och år in utan att fatta något som helst beslut.

    Fanken vad många i samhället det är som lever indirekt på skattepengar och inte är det de som vi i allmänhet tycker skall ha hjälp utan det är så otroligt många särintressen i det här söndersocialiserade samhället.

    /Henrico

    SvaraRadera