onsdag 21 november 2012

Det mest läsvärda och det vettigaste som ..


.. skrivits i den senaste tidens debatt runt Sverigedemokraterna läser jag i Aftonbladet, av alla tidningar? Undrens tid är tydligen inte förbi.

Läs själva Rebecca Weidmo Uvells krönika och strunta gärna i att läsa resten av det här inlägget. Hennes ord skulle lika gärna kunnat vara mina egna.

För jag måste erkänna att jag har blivit både mörkrädd och uppgiven av att läsa hur många som anser att Sd ska särbehandlas, blockeras och dömas "till en permanent ökenvandring" i det riksdagsarbete som 360 000 väljare har valt dem till att utföra.

Det finns människor som tycker att vi ska begära av våra folkvalda att de anpassar sitt riksdagsarbete till Sd genom att "kräva av dem att aldrig medverka till en omröstning i riksdagen där Sverigedemokraterna tillåts vara vågmästare". Hur går det ihop sig med demokrati och demokratiska val?

Vad händer om en för mig livsviktig fråga förs av ett eller fler partier som aldrig någonsin kan få en majoritet av rösterna utan hjälp från Sd om de har samma inställning i till exempel frågan om sjuk- och assistansersättningen?

Ska vi lägga ner hela frågan då och ge fanken i alla som far illa just nu, hellre än att samarbeta?

Skjuter de inte budbäraren då och ger de inte det parti, som de säger sig förakta, onödigt mycket inflytande i det politiska arbetet?

Hur går det ihop sig med demokrati och demokratiska val, där varje medborgare i landet har rätt att rösta på det parti som de anser bäst företräder deras intressen?

Finns det felaktiga alternativ att välja på?  Och i så fall, ska då det felaktiga partiet särbehandlas i riksdagen .. och vem/vilka bestämmer vilket parti som är fel?

Blir inte resultatet då att 360 000 svenskar utestängs från rätten till ett demokratiskt val?

I och för sig anser väl jag också att det inte var så bra att Sd fick så mycket marknadsföring i media att de kom in i riksdagen och i och för sig så anser jag att det finns ytterligare ett parti som inte heller har där att göra .. men till skillnad från alldeles för många, så respekterar jag människors fria rätt att rösta i ett demokratiskt val
.
Har jag fel?

Det är det jag sitter och tänker, när jag läser vad förståsigpåarna tycker i kommentarsfälten till andra förståsigpåare som har svar på allt utom mina frågor.

Men .. om det ska vara så .. då skulle jag vilja kräva att Vänsterpartiet blockerades på motsvarande sätt och dömdes till samma ökenvandring. I mina ögon är deras politik precis lika farlig för landet som Sd:s .. fast på ett annat sätt, och några av deras företrädare, till exempel Simon Fors, tycker jag är känns lika hotfulla och skrämmande som Kent Ekeroth och Erik Almqvist.

Men jag har aldrig hört någon partiledare uttrycka någon åsikt om Simon Fors och hans kamrater. Har till exempel Stefan Löfven någon åsikt alls om Simon Fors, nu när han upprörs över Sd:s representanter? 

Eller köper han hela paketet .. inklusive mordhot mot en SvD-skribent .. bara för att få det stöd som kan föra honom till makten och härligheten?

AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., DN, DN, SvD, SvD,

6 kommentarer:

 1. Bortsett från att hon valt några av de sämre exemplen på vad SDs väljare tror och att de ju tror fel, så är artikeln inget jag förväntade mig att hitta på Aftonbladet :) Den var bra!

  Jag tror dock att hon har helfel då det gäller invandrare och kriminalitet. Andra länder för statistik som inte Sverige för. Vi har fler utanförskapsområden så förmodligen är vår statistik mycket värre än t.ex Norges. Vi har ju många fler i utanförskapsområden än vad de har om man ska tro det där med socioekonomiska faktorer och många unga män. Lustigt nog har Finland liknande statistik trots liten av viss invandring och i princip avsaknaden av utanförskapsområden. I synnerhet då det gäller våldtäkter som ingen törs nämna i samma mening som socioekonomiska faktorer. För det har ju inte med det att göra, att för att man inte äger en BMW så får man inte till det?

  Jag riktigt längtar efter att få det förklarat för mig varför mina varningspinglor har fel då det gäller Sveriges tillstånd och framtiden.

  Jag har längtat efter att andra politiska partier ska förklara och ha något trovärdigt på fötterna. Nej, jag skylller inte i första hand på invandrare (men vissa) utan i första hand på enfaldiga och naiva politiker.

  Häromdagen blev jag påmind om att tidigare regeringars, nuvarande och nästkommande regerings jätteutmaning påminner om 90-talet, då man regeringsdirektivet var att behålla den fasta kronkursen. Det gick inte och man fick ge sig. Det kommer man att tvingas göra i fallet av vissa typer av invandring också. Frågan är hur illa däran Sverige är då det händer.

  /Majsan

  SvaraRadera
 2. Jag känner lättnad och hopp när jag läser vad du skrivit samt den krönika Rebecca skrev. Hopp att de fortfarande finns människor med logiskt och resonligt tänkande. Problemen försvinner ej bara för man väljer att inte se dem. Oftast gör man dem bara värre. Demokrati ska vara demokrati och inte bara när det passar. Jag var ej glad över SD's inträde i Riksdagen. Dock för att förstå varför måste man lyssna till dess väljare och på så sätt komma till bukt på "problemet" eller närmare en lösning. Politiker har gjort raka motsatsen till detta och tyvärr så tror jag att detta kommer öka SD's mandat för nästa val.

  Iaf fortsätt vad du gör en logisk bloggare är alltid något att hurra för!

  SvaraRadera
 3. Precis så är det. Äntligen någon som fattat det!

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet!
  blir tokig på att allt tjat om att SD kommit in i riksdagen det är ändå svenska folket som har röstat in dom!
  jag tycker dom kan få vara i riksdagen bara dom inte blir parti ledare det skulle nog inte hålla.
  Men att få vara med och hjälpa till å komma med ideer som man kan ha folkomröstningar om det vore toppen :D

  SvaraRadera
 5. Riksdagspartier får förhandla hur de vill. Om de vill göra en överenskommelse att kvitta bord SD så får de. Om väljarna inte gillar det kan de visa det med sina röster nästa val.

  Tyvärr är vänstern litet för sugna på att få igenom en och annan omröstning med SDs stöd för att det skall bli så.

  SvaraRadera