onsdag 7 november 2012

Vi-känsla och ekonomisk ordning??


På sista tiden har jag fått klart för mig att vi har en statsminister som tycker att de väljare som för upp Sverigedemokraterna till platsen som landets 3:e största parti är "människor som anser att alla politiker är korrupta och struntar i problemen som finns".

Alltså, korkade människor som inte tycker att de vill försörja fullt arbetsföra politiker med guldkantade politikerpensioner och som enbart ser till de problem som de själva upplever och struntar i dem som statsministern har?

SD "finns bara där för att betona det negativa, för att peka finger och driva upp vi och dom-tänkande" .. säger statsministern .. positivt? .. och pekar med fingret på negativa, obildade svenskar som "lyssnar på djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren, rätt gapigt framförda, där görs jobbet".

Då talar han om dom som inte är som VI och som inte har samma verklighetsuppfattning som VI .. alltså DOM som hämtar sin näring och inspiration från andra näthatare på nätet.

Att peka ut SD:s alla sympatisörer som obildat nätpatrask är nog att göra det lite lätt för sig är jag rädd.

Framför allt så är det väl minst lika otrevligt att dra alla väljare .. som i demokratisk ordning väljer sitt parti .. över samma kam som "de främlingsfientliga" drar alla invandrare över. Vi och dom? Så skulle vi väl inte ha det .. var det inte så han sa?

Hu många politiker lever i samma verklighet som den stora massan väljare? Det kan man ju undra när de uttalar sig om hur "verkligheten" ser ut.

Vi har Stefan Löfven, mångas hopp i ett upplevt mörker. Mannen som ska rädda partiet och ge oss lösningen på arbetslöshet, ekonomiska kriser och åtstramningar inom välfärden, har han någon koll på verkligheten?

När jag urskiljer hans röst bland "Jublet, tungotalandet och joddlandet av glädje", som Johan Westerholm beskriver, så hör jag att han är glad över Obamas vinst .. …"för att han har fått ordning på ekonomin"???

I vilken verklighet lever Stefan Löfven ??

Jag undrar om det kommer att se ut så här år 2014?

Kommer vår valfrihet att begränsa sig till politiker som ska motarbeta vi och dom mentaliteten genom att peka ut dom som pekar ut dom som inte är vi, så att vi kan rösta på dom som kallar sig vi och pekar ut vilka som inte är vi?

Eller hur det nu ska uppfattas?

Politiker som tycker att ett skenande budgetunderskott är "att få ordning på ekonomin", samtidigt som de helt lämnar walkover i nästan samtliga välfärdsfrågor genom att lämna över dem på Försäkringskassan och kommunerna som hittills gjort sitt bästa för att förvandla hjälpbehövande människor till DOM som de själva (vi) helst vill slippa handskas med.

Säg en enda kommun som engagerat har satsat på de svagaste i samhället? Säg en enda kommun som KAN göra något bra .. nu när Försäkringskassan försöker lämpa över så stor del av assistansreformen och "friskförklarade" sjuka på kommunerna som det bara är möjligt, utan att direkt bryta mot lagen .. särskilt mycket?

Säg någon som kan känna förtroende för en myndighet som Försäkringskassan när det visar sig att ca 38% av de som överklagar när det gäller sjukförsäkringsärenden får rätt i Förvaltningsrätten och att motsvarande siffra när det gäller personlig assistans är över 40%.

Hur statistiken skulle se ut om alla missnöjda överklagade vill nog inte Försäkringskassan tänka på, eftersom det är ett väldigt litet antal som gör det, men nog är det väl en händelse som ser ut som en tanke att det nu talas om att begränsa möjligheterna att få den här typen av ärenden prövade i rätten?

Om Barack Obama ska stå modell för svensk valrörelse 2014 så blir det nog som den sjätte mannen, Fredrik Antonsson, säger apropå den amerikanske presidenten ... mest retorik och ingen handling.

Jag blir mörkrädd .. känner mig otrygg, vilsen och helt utan vi-känsla ..  och känner viss förståelse för alla .. "dom" .. som vill göra en markering genom att rösta på ett missnöjesparti.

Så kom igen .. starta ett välfärdsparti, ett missnöjesparti mot Försäkringskassan eller något annat som skapar vi-känsla bland dem som verkligen har användning för den.

"Alla dina gamla, döende, misslyckade, halta och lytta" .. som en god vän en gång uttryckte sig om mina husdjur och min bekantskapskrets.

DN, DN,  AB, AB, AB, AB, SvD, SvD,

4 kommentarer:

 1. Jag säger som Rolle Stoltz sade en gång i tiden;
  -" han skulle nog ha gjort det där målet som han skulle ha velat kunnat fått gjort haft"

  SvaraRadera
 2. LoL eller gråt? Väljer LOL! :-D

  SvaraRadera
 3. Klart statsministern tycker vi ska betala och hålla med. Han är ju politiker. Politiker är de största socialbidragstagare som finns. Helt och fullt friska svin.

  SvaraRadera
 4. Läser precis i Aftonbladet när Bildt uttalar sig apropå SD ökning:

  – De försöker isolera Sverige från omvärlden. Det går inte. Det skadar Sverige, säger utrikesminister Carl Bildt till Expressen.

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15752239.ab

  Och jag kan inte annat än fundera över hur Reinfeldts försök att isolera och stöta ut SD politiker skadar Sverige...

  SvaraRadera