söndag 16 maj 2010

Åh .. kvinnor??

Nya siffror, ny statistik och jag läser att det är kvinnorna som tror mest på det rödgröna alternativet och i första hand Miljöpartiet. Jag kan inte fatta varför .. men å andra sidan så är det väl en hel del som inte kan fatta mitt ställningstagande? Det är ju själva kärnan i begreppet demokrati .. rätten till en åsikt.

Men .. hur kan man som kvinna tro på ett alternativ som bygger på styrning från den Offentliga Ofantliga Statsapparaten .. eller är det bara en önskan att få vara som Maria Wetterstrand???

Redan på dagis lär vi oss snabbt .. av kvinnor .. att flickor är duktiga och snälla medan pojkar .. ja, pojkar är som de är! Att vara söt och fin är bättre än att vara modig och stark och så går vi vidare till skolan där vi lär oss att kvinnlighet och utseende är mer gångbar valuta än hjärna och framåtanda.

Skolan som fullständigt lämnar unga tjejer i sticket när det gäller att freda sin egen kropp och växa som individer och lägger grunden till det försvarssystem och den rädsla som vi sedan tar med oss ut i arbetslivet.

Och arbetslivet blir för de flesta kvinnor också den Offentliga Ofantliga Sektorn med jobb i vården, skolan eller omsorgen. Och .. handen på hjärtat .. det är väl inte precis den arbetsgivare som är mest känd för generösa jämlika löner, uppskattning, goda arbetsvillkor och fantastiska framtidsutsikter??

Eller tycker ni det???

En gång i världen gick jag med i F! för att jag trodde att just de här frågorna för en gångs skull skulle komma högst på dagordningen ... bara för att upptäcka att de underordnades den viktiga frågan om könsneutrala förnamn. Behöver jag säga att jag blev besviken??

Så ... VARFÖR är majoriteten av Sveriges kvinnor så förtjusta i tanken på mer överstatligande, fler arbeten i offentlig sektor och mer styrning från ett litet välavlönat, högprioriterat fåtal i toppen???

Vad har jag missat .. vad är det jag inte förstår??

Men förmodligen är det av samma orsaker som att det enda partiet som fokuserat på FAMILJEN riskerar att åka ner under 4%??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar