Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 27 maj 2010

Familjepolitiken är en glödhet ..

.. potatis i årets valrörelse.

I dag målas Kd ut som konservativa dårfinkar i Expressen och ropen om att kvinnor stängs in i hemmen, förnekas glädjen av ett arbetsliv och att männen uppmuntras till gamla patriarkala beteenden är högljudda och agressiva.

Jag vet inte jag, kanske är det så att vi inte kan bestämma själva, kanske har de fel alla kvinnor som vill vara hemma med sina barn och kanske kan vi inte överblicka följderna av våra egna val utan en fast styrning från Staten. Kanske är det så ...??

MEN .. varför talar ingen om alla kvinnor som arbetar i vården och omsorgen under tunga och underbemannade förhållanden för låga löner och föga hopp om förändring??

Hur roligt är arbetslivet för dem?? Hur mycket längtar de tillbaka till arbetslivet från "sin" del av föräldraledigheten??

Det talas mycket om att familjer väljer att låta mamman stanna hemma bara för att pappan tjänar mer .. och att det därför blir ekonomiskt nödvändigt.

Varför talas det aldrig om att mamman kanske vill stanna hemma för att hennes arbete är så tungt, krävande och glädjebefriat .. och att pappan oftast har ett mer givande arbete??

Det här borde ingå i familjepolitiken ..

.. eftersom det är Staten som är arbetsgivare för den Offentliga Ofantliga Sektorn som ger Sveriges lågavlönade mammor så dåliga arbetsvillkor .. och DET kan vi inte skylla på Kd eller Göran Hägglund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar