Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 31 maj 2010

Om att kyssa en groda.

En vän kysste en groda och var fullständigt övertygad om att det var en prins!

Hon kysste honom länge och grundligt och trots att han blev mer och mer grodliknande, gav hon inte upp.

Till slut såg alla .. utom hon .. att han förvandlats till en stor, pösig padda, men hon var fortfarande överygad om att om hon bara fortsatte med kyssandet så MÅSTE han bara bli den prins han EGENTLIGEN var.

Så kravlade han sig till slut iväg .. till nya, okända, grumliga vatten .. och hon blev fullständigt förkrossad. Först när hon förstått att hon ändå haft tur som inte satt ensam kvar med en massa grodyngel kunde hon erkänna att alla grodor inte har prinspotential.

Du får nog kyssa VÄLDIGT MÅNGA grodor om du vill hitta en prins.

Men hur är det om förhållandet är omvänt?? Om du är en prinsessa och kysser en groda .. kan han då bli prins eller förvandlas han till en helt vanlig kille??

Eller förvandlas prinsessan till en groda???

Om jag var prins eller prinsessa skulle jag nog inte chansa ... för det är inte helt riskfritt att kyssa grodor.

2 kommentarer:

 1. Det var en gång en, hmm, en prinsessa. Inget märkvärdigt med det för det finns alldeles för många av hennes art i världen. Hon var lite så där halvintresserad av att kyssa på grodor då och då. Inget märkvärdigt det heller. Så hon kysste och kysste och tiden gick men den stora riktiga grodan var inte lätt att finna. Till sist förstod alla att uppdraget var för tyngt för stackars prinsessa och förväntade sig inte längre någonting alls. För man kan väl leva lycklig utan nån pösig padda till prins, eller hur? Och prinsessan verkade så fin, att bara föreställa henne bredvid en oäkta padda gjorde att folk började må illa. Men då kom prinsessan efter att ha besökt rådgivare och många internetsajter med mest osannolika förslag på hur man gör vem som helst (ajjajaj! det blev visst lite fel här - inte vem som helst, för tjejgrodor kommer inte ifråga), alltså gör på riktigt till prins. Hemligheten var - hitta den som sätter sig över dig, tar ur dina läppar sin oförtjänta titel och gör dig till, hmm, nej, det ordet låter vi förbli osagt, men i vilket fall.... Ja, glömde visst en sak av bara farten - man ska inte kyssa grodan på läpparna, bara händerna duger och helst ska den omvandlade grodan kisa mot horisonten och spana in en kompakt hord med sina kusingrodor. Och prinsessan då vill kanske någon fråga? Mmm, hon har ju gjort sitt, eller hur? Vill hon inte ha blivande grodyngel kan hon slippa. Och flytta, någonstans, till varmare breddgrader, t. ex. Varför inte? Paddan har ju löst sina problem. Nåja, något i den stilen.

  För övrigt tycker man att du har en kul blogg. Lycka till och närma dig inte girigbukiga paddor ;D

  //Emma

  SvaraRadera
 2. :-D ... tack, det är alldeles för lite sagor i bloggvärlden .. och i världen för övrigt också!!

  Vi kanske skapar en trend?? :-)

  SvaraRadera