Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 18 maj 2010

Jag blir mörkrädd ..

.. när jag hör Lars Ohly och hans bergfasta tro på att vi alla kan försörja oss inom den Offentliga Ofantliga Sektorn .. möjligen med hjälp av det hemska, utsugande Näringslivet som ska beskattas och bestraffas på alla vis ..

.. det vill säga alla dom som finansierar hela den offentliga sektorn???

För det finns inga andra pengar för att bygga välfärd och jobb inom den offentliga sektorn än just de som kommer från skatter utifrån .. från företag och anställda inom det som Lars Ohly ser som landets fiende nummer ett.

Eller går det att driva ett land på skattefinansierade arbeten och verksamheter som betalar skatt för att finansiera sig själva???

Jag vet att det finns människor som tror att det finns en bottenlös skattkista någonstans inom offentligheten och att det bara är av oginhet som det hålls igen och snålas. Men att någon som siktar på en ministerpost i landets regering kan vara så naiv och idealistiskt blåögd .. det är skrämmande.

I går kom Finanspolitiska rådet med sin granskning av regeringens finanspolitik. Betyget till vår regering var gott och Sverige har klarat finanskrisen bättre än de flesta andra länder. Rådet konstaterade att det är "rimligt att beskatta arbetsinkomster och pensioner olika om man vill öka sysselsättningen" och sågar de rödgrönas förslag .. "en sådan konstruktion skulle knappast vara försvarbar i Sverige."

I Storbritannien fann den nye biträdande finansministern David Laws ett brev på sitt skrivbord på sin första arbetsdag ..

"Käre Minister. Jag är rädd att pengarna är slut."

Om vi byter ut stabila, goda finanser mot de rödgrönas vänstersocialistiska experiment i höst är jag rädd för att Östros tvingas skriva några liknande rader till sin efterträdare om fyra år.

Fast det blir nog inte så kort och kärnfullt, utan mer en långrandig beskrivning av 90-talets borgerliga regeringstid som enligt sossarna är grunden till alla socialdemokratins misslyckanden!!

2 kommentarer:

  1. Lars Ohly har väl aldrig jobbat i något som kan liknas konkurrensutsatt precis som så många andra i riksdagen. Kanske vi borda införa det som krav?

    SvaraRadera
  2. Absolut!! För visst är det märkligt att de enda jobb man inte behöver visa upp papper från tidigare arbetsgivare eller utbildning för ... är i Sveriges Riksdag och Regering. Det är egentligen rätt förfärligt .. tänk dig Ohly som finansminister!!

    SvaraRadera