måndag 31 maj 2010

Nej, Mona .. det är inte Fredrik som är problemet!!

Att Sverige är bland de länder som har högst arbetslöshet bland unga beror .. enligt min uppfattning .. inte på den nuvarande regeringen.

Det är faktiskt ingen som vill ha dem!

De som nu söker arbete, kommer från en skola som inte gjort mycket för att förbereda dem på vad som krävs av dem ute i arbetslivet. En oförsvarligt stor del tror att samma beteende, samma attityd, samma godtyckliga närvaro ska premieras med en saftigt hög lön .. och blir upprört besvikna.

Jag har skrivit om det tidigare ... HÄR.

De unga som får jobb i dag har antingen sommarjobbat och visat vad de går för eller har föräldrar som kan lägga ett gott ord eller känner arbetsgivaren personligen.

Det är ett risktagande att anställa en ung människa i dag .. och det finns gott om "fullvuxna" människor som VET att vad som gäller på arbetsplatsen.

Jag önskar att det inte var så .. och jag önskar att Mona Sahlin kunde tala lika öppet om det här problemet som hon kan om sitt missnöje med Fredrik Reinfeldt.

7 kommentarer:

 1. Det gäller nog att ändra attityd hos alla , skolor,arbetsgivare, föräldrar och sist men inte minst ungdomarna. Det är bra om de också kan ha realistiska förväntningar på arbetslivet.Fredrik är Monas trygghetsgnällfilt och hade hon inte honom att skylla på så stod hon helt naken och skyddslös.Peka på någon annan om du vill undvika att bli synad.

  SvaraRadera
 2. Hej Anybody

  Bra skrivet måste jag säga. Jag önskar sponsra din blogg. Går det för sig? Maila mig på Johan (at) aseo punkt se
  /Johan

  SvaraRadera
 3. Jag också men då ska det upp en bild på bloggen på anybody dansandes först ;)

  Mona har ingen politik vilket kommer att bli pinsamt tydligt ju närmare valet vi kommer. Tvålhala Fredrik har det inte heller men hans adjutant, rasputin Borg är skicklig så det löser sig i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet. Jag håller med dig. Har bloggat en del om tex 90-talister. De är ju en generation för sig.

  När det gäller siffrorna Mona Muslim slänger upp. Hon snackar om tex 30 %. Det är sant men ändå inte. Då har man tex räknat med en 15 åring som söker helgjobb vid sidan om skolan. I andra länder räknas tex enbart de som sökt jobb i minst 1 år. Därför är siffran och jämförelsen helt missvisande och orättvis.

  SvaraRadera
 5. Din syn på människor är avskyvärd - är du medveten om det? Låt mig förklara: Hade det inte varit för en likriktad skola hade vi inte haft så många välutbildade i Sverige som vi har idag. Att läget är som det är beror på att individen själv fått välja. Hur vill du ha det? Kanske arbetsläger är din melodi? Elitklasser i såväl skola som i samhället - klyftor, äldreomsorg och fattighus. Eller kanske ska de fattiga svältas - dom tillhör ju tydligen en annan ras! Höger är höger oavsett vilken ikon man döljer sig bakom och ja - det märks tydligt i t ex hur man skriver vilket sjuk ideologi man fantiserar om. Inser inte du och ni andra högersympatisörer hur farligt det ni gör är? Eller tänker ni inte så långt?

  Och hade det inte varit för den tidigare regeringens skatter och sparande hade vi inte klarat krisen, men det nämns aldrig - det vill ni inte kännas vid. Alliasen trollar med statistiken, lånar pengar, säljer statens egendom billigt och tror att problemet försvunnit - man behandlar bara symptomen.

  - för att tillväxten ska vara stabil och fortsätta vaäx måste den delas.

  Tittade lite på andra av dina blogginlägg - snälla, har du ingenting vettigt att skriva kan du väl åtminstonde hålla dig från att kommentera politiskt när du inte vet någonting om politik? - missbruka inte yttrandefriheten bara för att du har en blogg. Läs på istället. För du förstår väl att om det fortsätter i den takt alliansen vill kommer du själv snart inte att få ha en blogg? Att du inte tillhör eliten? Att du får yttra dig överhuvudtaget är ingen höger eller kapitalists förtjänst - det är socialdemokratins. Dina åsikter är att såga av den gren du sitter på. Du kanske ska betänka hur en riktig högerbestraffning känns? Hade vi varit en högerland rakt ut - som vissa stater i USA hade du din familj fått leva på 50% av det ni har nu - allt hade också kostat 50% mer. Vare sig du eller någon annan i din familj skulle kunnat gå till sjukhuset om ni blev sjuka och ni hade arbetat tills ni dog - bestraffade, fördummade och pryglade arbetare. För Sverige har inga realkapital - bara en fantastisk ideologi, socialism. Återigen - läs på. Och tyckte du att jag va hård nu? - kränkte jag dig på något vis? Höjer du guldskeden? - mina ord är ingenting jämfört med högerpolitik. // ensamstående, fattig, lågutbildad - medveten.

  SvaraRadera
 6. GRANNY .. jag är en snäll människa och unnar Mona hennes trygghetsgnällfilt, men det vore ju bra om politikerna kunde inse att det finns ett sammanhang mellan skolan och det fortsatta livet bortom den, eller hur?

  JOHAN .. glp!! Sponsra?? Jag vet inte vad det innebär, så vi får se hur nyfiken jag är .. jag jobbar med det. :-)

  NILS DACKE .. hmm en bild på mig dansande?? Ja du, det kanske inte skulle vara så lyckat? Eller??
  För övrigt instämmer jag helt i din klockrena analys! ;-)

  BENJI .. tack! Som du kan se av kommentaren under din så tycker inte alla lika och en del lägger in mycket mer i den här frågan än vad som var avsett. Man visst är det lite synd att inte fler vill tala om skolans rätt slutna värld och sambandet med det väntande vuxenlivet?

  ANONYM .. jag förstår att du helst vill vara anonym, men .. nej du kränkte inte mig på något vis. Du har, liksom jag, helt rätt till din åsikt och någon guldsked har jag faktiskt aldrig kommit i närheten av.

  Lycka till i livet .. och jag hoppas du inte är lika arg och bitter jämt?

  SvaraRadera
 7. Hej Anybody
  Vi har skapat en thinksite där vi försöker bena ut HUR man egentligen skapar jobb. Där tycker vi att en tänkare som du har sin rättmätiga plats. Du är härmed inbjuden och delta och kommentera vad vi gjort rätt och där vi ännu inte tänk till ordentligt. adressen är ju givetvis www.skapajobben.se
  Väkommen!

  SvaraRadera