lördag 15 maj 2010

Det är helt obegripligt ..

.. för mig varför de tre partierna i den rödgröna alliansen bildade en allians överhuvudtaget??

Var det bara för att "de andra" hade en?? Eller för att ingen av dem trodde på sitt eget parti tillräckligt mycket .. eller??

De är inte överens, kompromissar och ändrar sig och planerar att driva SIN EGEN politik efter valet. Det är 6-timmars arbetsdag, kortare arbetsdagar, friår .. för att förverkliga sig själv eller för att starta egna företag, som inte får syssla med konsumtion eftersom vi helst ska ägna oss åt att köpa tjänster .. och det ska INTE vara varken 6-timmars arbetsdag eller friår? Och det som man inte kan komma överens om ska VI lösa med folkomröstningar?

Det är en aning förvirrande.

Lika förvirrande verkar det vara inom de respektive partierna. Medlemmarna vill inte gå åt samma håll som styrelsen, deras förslag förkastas och det kompromissas och stås i. Föräldraförsäkringen ska delas i tredjedelar i sin nuvarande form, helst delas lika halva var eller utökas 2 månader .. eller inte??

Miljön ska kosta skattebetalarna stora pengar men till vilken nytta och hur? Inte ens inom Miljöpartiet är medlemmarna odelat förtjusta vid tanken på höghastighetståg som skär djupa sår i den svenska naturen medan den vanliga tågtrafiken blir eftersatt.

Det är inte ens säkert att det är samma personer som vi röstar på som kommer att hamna på ministerposter och vi får överhuvudtaget inga signaler om VILKA ministerposter som ska delas ut till de olika partierna?

För att profilera sig försöker partierna lägga tyngden på sina hjärtefrågor och Vänsterpartiet kommer närmre och närmre det K för kommunism som de tidigare hängde av sig, Miljöpartiet blir rödare och rödare och Socialdemokraterna blir ett parti för gamla nostalgiker som har dåligt minne.

VARFÖR gjorde de på detta viset?? Varför körde de inte sina egna valkampanjer och bildade en koalitionsregering om valresultatet gav utrymme för det? Varför behövde de nödvändigtvis krysta fram en budget som sprack redan efter 14 dar .. när fastighetsskatten blev ett fiasko och föräldraförsäkringen blev en enda röra. Nu finns det åtskilliga miljarder som ingen vet varifrån de ska hämtas?

Var det verkligen helt nödvändigt att rådda till det så här????

4 kommentarer:

 1. Jag föreslår att vi bestämmer tid med finansoraklet Östros för att få veta hur allt skall ordnas. Han har säkert en plan som är fullständigt finansierad - som alltid. Man kan alltid använda en åtgärd annars. 8-)

  SvaraRadera
 2. Jag föreslår att man sätter ihop en kommission som får utreda finansoraklets plan, på så sätt slipper man visa några konkreta beslut :)

  SvaraRadera
 3. Jag får ångest av finansoraklets planer .. det är som att hamna i ett svart hål mellan fiction och verklighet .. så då känns det behagligt verkligt med kommisioner, utredningar och åtgärder. Många blir sysselsatta och får hög lön av skattebetalarna men inget händer .. i sann socialdemokratisk anda!! ;-)

  SvaraRadera
 4. När de GRÖNA medlemmarna får tala fritt så kommer deras tokiga ideer fram. All tanke på ekonomi och förnuft är bortblåst. Språkrören framstår med all tydlighet som lögnare och populister. Allt de säger är ägnat åt att lura väljarna med fagra ord men inerst inne så tänker de på samma sätt som de andra medlemmarna. Stackars Sverige om dom kommer i maktposition

  SvaraRadera