torsdag 6 maj 2010

Ett misstag att tro att människor är dumma!

Man ska aldrig underskatta de människor man talar med .. det är något som de rödgröna förhoppningsvis lär sig nu. Visst, en del av oss är okunniga, andra godtrogna och många är för lata för att läsa det finstilta .. men, dumma .. det är vi inte.
Vi förstår att om kostnaderna stiger för jordbruket, åkarna, producenterna, leverantörerna och deltaljhandeln .. så kommer den kostnadsökningen att tas ut på oss. Dummare är vi inte!

Vi fattar att det senaste halvårets gapande och skrikande om ökade klyftor och höjda skatter på RIKA bara var luft och nästan ren lögn och att kostnaderna för godispåsen kommer att läggas på oss. Dummare är vi inte!!

Det är inte heller så att vi inte begriper att de små, små höjningarna i bidragslöftena om mer i pension och mer till ensamma mammor kommer att ätas upp av ökade levnadsomkostnader. Dummare är vi inte!!

Och skattelättnader för att gå med i facket? Att det är mer för att stödja facket och SAP än för att hjälpa oss .. ja, så dumma är vi väl inte, så att vi inte fattar det??

Dessutom förstår vi faktiskt att inte alla kan arbeta inom den offentliga sektorn som är helt skattefinansierad och vi förstår att staten inte kan åstadkomma några praktik eller trainee-platser för unga .. om inte det privata näringslivet vill ställa upp på det. Vi är som sagt inte helt korkade!!

En stupstock när det gäller sjukförsäkringar är precis lika jobbig för den sjuke, oavsett om den som håller bilan har röd eller blå huva. Utredningen som låg till grund för Alliansens beslut var socialdemokratisk och att det nu ska bli en ny socialdemokratisk utredning ger väl inte så gott hopp för de som trott på alla fagra ord. En del är kanske så dumma eller kalla det hellre desperata .. men inte tillräckligt många.

Man ska aldrig, aldrig tro att människor är dummare än man själv ... det är de inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar