Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 17 maj 2010

Hjälp mig att ..

.. äta, slappna av, leva, tänka och stå ut med mig själv!!

Det finns självhjälpsböcker, specialister och oändligt med program och instruktörer som siktar in sig på att hjälpa oss med det självklara.

Vi VET att vi inte kan trycka i oss hur mycket mat, läsk, godis, öl, snacks osv som helst utan att betala priset i form av övervikt. Vi VET att ett stillasittande, passivt liv inte ger en vältränad kropp och att dygnet bara har 24 timmar. Vi VET på det stora hela vad som är bra för oss .. men vi vill att någon annan ska säga vad vi får eller ska göra?

Och så köper vi böcker, går kurser, hänger på trender .. i hopp om att hitta en bakväg som inte fordrar så stor ansträngning, som gör att vi slipper anstränga oss eller som tystar det dåliga samvetet.

Nu ska SJÄLEN också behandlas .. till exempel med Mindfulness. Vi ska lyssna inåt, bli harmoniska, starkare och klara vardagen bättre utan att göra andra förändringar än att sitta avslappnat försjunkna i en korsning av "zenbuddhismens andlighet med beprövade fakta från hjärnforskningen" ..

.. sen kan vi stressa vidare precis som vanligt. Fast LYCKLIGARE och ANDLIGARE!!

Håhåjajaja .. jag går i skogen med hundarna varje dag och låter tankarna löpa som de vill, andas in naturen, känner luften, regnet, kylan eller värmen mot huden och mår bra. Just där och då ..

.. och inte kostar det något heller!!

2 kommentarer:

  1. Glöm inte att man kan få KBT via datorn eller också kommer kbtterapeut hem till dog. Det är omodernt att gå och filosofera i skogen eller sitta på balkongen och vicka på tårna. Att själv göra något är helt ute när det gäller eget välbefinnande.

    SvaraRadera
  2. Att sitta på balkongen och vicka på tårna är en klart underskattad sysselsättning, eller hur?

    Vi kanske ska ta patent på det och skapa en lönande trend??

    SvaraRadera