Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 31 maj 2010

Sjävförsvar?

Självförsvar .. hette det när Israel överöste den instängda befolkningen i Gaza med bomber och granateld i Operation gjutet bly.

Självförsvar .. kallades det när civilbefolkningen besköts med fosforgranater som brände sönder deras kroppar i timmar efter beskjutningen och självförsvar var anledningen till att rasera sjukhus och skolor.

Självförsvar .. var orsaken till murar som skar av människor från vatten, från mark de måste odla och från tillförsel av medicinsk hjälp och livmedelsförsörjning.

Självförsvar .. var också militärer som försvarade Israels "rätt" till bosättningar på palestinsk mark och ..

.. och självförsvar är givetvis skälet till att israelisk militär nu dödat biståndsarbetare och fredsaktivister på Ship to Gaza under deras färd på Internationellt vatten.

Hur kunde det här hända? Varför? Jag är djupt chockad efter att ha läst morgonens nyhetsrubriker och jag väntar på omvärldens reaktioner.

13 kommentarer:

 1. JA, DETTA VAR SJÄLVFÖRSVAR!

  I Oslo-avtalens GAZA-JERICHO AGREEMENT ANNEX I, Article XI står klart och tydligt att främmande farkoster inte får komma närmare Gazas kust än 12 sjömil. Inom 12 sjömil har Israel rätt att vidtaga alla nödvändiga åtgärder mot farkoster misstänkta att användas för terroristaktiviteter, eller för att smuggla vapen, ammunition, narkotika, varor eller deltaga i några som helst illegala aktiviteter. Det är helt klart att Ship to Gaza-båtarna deltager i illegala aktiviteter, tex. finns det 800 aktivister ombord som saknar besöksvisum. Att båtarna kan misstänkas ha vapen, ammunition eller narkotika ombord är också ganska naturligt. Israel har också utropat en 20 sjömils sk. exclusion zone, ett helt legitimt och lagligt tillvägagångssätt. Tex. utropade UK en 200-sjömils exclusion zone runt Falklandsöarna 1982. Juridiskt sett har Israel således inga som helst problem med att blockera båtarnas intrång inom 12 eller 20-sjömilsområdet.

  De israeliska soldaterna BLEV angripna med knivar och järnrör, i några fall togs de av vapnen och så började naturligtvis skottlossningen. Öppnar man båda ögonen blir det inte lika enkelt som vissa gaptrutar tror...

  SvaraRadera
 2. "Öppnar man båda ögonen blir det inte lika enkelt som vissa gaptrutar tror..."

  och det från någon som verkar sitta i IDFs byxficka?
  då det verkar som om din information kommer rakt av från IDFs pressinfo, "i några fall togs de av vapnen"(hur inkompetent är den soldat som låter en civilist ta hans vapen?) och liknande kan man bara fråga: om våra ögon är slutna, vad är då dina?

  SvaraRadera
 3. det är brått mot mänskligheten, slakt av fredliga människor som vill ge mat till concentration utrotningsleger i Gaza. Israel måste tvangsåmhändertas av internationella militära styrkor då nazzist sionist stat gått över alla gränser

  SvaraRadera
 4. de är ysla på alla lögner och false spridning när de slaktar oshylkdiga - de är värre an nazzister under andra världs kriget

  SvaraRadera
 5. dte är inte längre försvarsbar - de slaktar mnniskor, ljuger och provocerar i ögona på folk- det finns inga ursäkt för izrael- Bryta alla förbindelser, internationel handelse bojkot, diplomatiska potrykningar. Avbeväpna agressor Israel! rädda människor från slakt i koncentrations leger Gaza

  SvaraRadera
 6. Du vet väl om att det är tillåtet att använda vit fosfor i krig?

  Och du visste väl att Israel levererar medicin, mat och el till Gaza hela tiden? Flera tusen ton om dagen.

  Din kunskap är bedrövligt dålig uppenbarligen.

  SvaraRadera
 7. Ja, vit fosfor är tillåtet i krig. Som rökgenerator. Den är dock helförbjuden att använda i krig som vapen, vilket Israel har gjort enligt oberoende, tillförlitliga källor.

  dday//

  Vad fint, synd bara att attacken skedde 35 sjömil utanför kusten då...

  SvaraRadera
 8. Jag är ingen större vän av vare sig israeliterna eller muslimerna på gaza. Israels ockupation utöver -67 års uppgörelse är ju naturligtvis fel, likaså palestiniernas raketattacker. Noterar roat att det är mer känslor än fakta som talar i de flesta bloggar. Precis vad Ship to Gazas uppgift var. Så de lyckades med det.

  Tror någon på allvar att det är ett självändamål att bomba sjukhus och skolor? Om man är intresserad av fakta så använder ju Hamas och andra just dylika byggnader och bostäder som raketavfyringsplatser, så det stämmer att när en som styr en "drone" ser det så skickar han dit en hellfire-misil.

  Och tror någon på allvar att de israeliska kommandosoldaterna bordade skeppet och började skjuta hejvillt runtomkring sig på folk som satt i en ring och drack te?

  SvaraRadera
 9. glöm inte bort att varken palestina eller gasa remsan är några länder. enligt FN skall ett land ha militär nog att kunna skydda sig själv samt ha självständig och egendrivande ekonomi. gaza samt palestina saknar dessa två punkter där av är dom enligt FN inte ens länder. nej gaza är bergsjön/rosengård gone crazy. isället för att kasta sten mot brandmänn och ambulanser så lobbar dom raketer och granater mot när liggande områden. terrorism i sin sanna anda.

  isreael donerade 67 000 ton förnödenheter till gaza förra året. ship to gaza båtarna hadde totalt 10 000ton. hadde dom bara kört in i israell låtit dom inspektra skeppen samt innehållet hadde dom säkert kunnat leverara det utan problem.

  men att försöka bara segla in i ett annat lands territoriella vatten är fel och israel har full rätt att skydda sina gränser. du kan inte flyga flygplan in i andra länder spelar ingen roll vad du har i dom. du måste ha tillstånd. (men gaza ligger ju vid havet dom skulle ju till gaza) punkt 1. gaza saknar militär kapaciet att skydda sig självt därav saknar dom luft mark vatten territoriella gränser. dessa tillhör starkare länder. nämligen israel samt egypten.
  vilka oxå blockerar gaza remsan.

  SvaraRadera
 10. http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4

  SvaraRadera
 11. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs min artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

  SvaraRadera
 12. Om Israel - nu har dom skitit i det blå skåpet!...

  SvaraRadera
 13. Jag försvarar inte allt Israel gör, långt därifrån, men vänsterflummarnas anti-Israelpropaganda är rent vidrig! I deras ögon kan Israel över huvud taget inte göra något rätt, och har heller ingen rätt! Vad beträffar "Ship to Gaza" grundades min uppfattning om genom ett nyhetsprogram i radion för någon vecka sedan. Jag minns inga namn, men en man ombord plus en kvinna av motsatt åsikt intervjuades och skulle föra en diskussion. Den diskussionen gick helt om intet, för mannen ifråga gjorde inte annat än gapade och skrek och lät kvinnan aldrig komma till tals, hur mycket hon än försökte. Och vad den mannen var ute efter var definitivt inte något humanitärt bistånd till Gaza utan en stridsåtgärd mot Israel. Om alla ombord på dessa båtar hade samma inställning, tror jag obetingat på Israels version av vad som hände.

  Kusinen från landet.

  SvaraRadera