fredag 5 juli 2013

Almedalen Light – Kaos!!!


Dagen började uselt men tog sig när vi lyckades haffa en taxi som tog oss till seminariet om ekonomi och jobb med Anders Borg.

Ahh .. Anders Borg live från en plats på andra raden i salongen var en ren njutning för alla sinnen. Men bortsett från hans rent fysiska person .. om det nu är möjligt?? .. så var det välgörande att höra någon tala om framtiden, svårigheter och lösningar med ett genuint intresse. 

Suck .. jag skulle kunna ägna mig åt Anders Borgs person rätt länge, men jag tar för givet att Granntanten gör det åt mig på ett betydligt mer frispråkigt sätt!!

Sedan vandrade vi iväg till en fantastisk trädgård med rosor och mingel med Anna Maria Corazza Bildt som är en annan person som också brinner av engagemang för sitt uppdrag.

Där sattes spiken i kistan så att säga.

Vi bjöds på vin, jordgubbar och choklad!! Mitt på blanka eftermiddagen, vilket fick oss att helt tappa styrningen i väntan på Vänsterledarens tal och eftersom en av Granntantens moderatkompisar rekommenderat en affär som hade total utförsäljning så inhandlade jag raskt en stor, skrymmande vinterjacka, ett par jeans och en topp.

Det blev tungt!

Ännu tyngre blev det när vinets uppiggande effekter avtog.

Som tur var kunde vi sitta på TV4:s podium medan Jonas Sjöstedt började sitt tal. Det tog drygt en halvtimme så var vi djupt deprimerade bägge två, gav upp resten av bedrövligheten och vandrade sorgset mot uppförsbackarna som skulle ta oss hemåt.

Enligt uppgift gjorde Gudrun Schyman detsamma?

Vi hann ungefär halvvägs när ännu en moderatkompis till Granny hörde av sig och ville ha sällskap medan hon åt middag.

Det blev lite mer vin och lite rostade vitlöksbröd innan vi betydligt piggare vandrade vidare.

Plötsligt hörde vi röster? Från en balkong tjoade ytterligare moderatkompisar på Granntanten och av den orsaken blev vi så förvirrade att vi gjorde ett pyttelitet fel i vägvalet .. vilket gjorde att en promenad på ca 15 min plötsligt förvandlades till en timmes alltmer panikslaget, förvirrat irrande i okända villaområden.

Känslan av att slutligen känna igen sig kan inte beskrivas i ord!!

Av detta KAN man dra slutsatsen att det är farligt och förledande med moderata kontakter … särskilt från Karlstad. Ett umgänge med sådana KAN sluta med dåligheter som privat kapitalförstöring, vinterkläder i juli, alkoholförtäring vid läggdags och totalt hjärnsläpp.

Eller så KAN man tolka det som att det vänsterpartistiska budskapet med kollektiva vänstervägvisare där varje varje röd gubbe oundvikligen följs av en grön .. på fel stolpe som dessutom sitter vid fel avtagsväg vilket leder till att man går totalt vilse i tillvaron och att det enda som håller modet uppe är ett uppiggande, kapitalistisk glas??


Fast nu har jag  mest ångest över hur jag ska komma hem?? Resväskan var mer än välfyllt redan när jag kom och är nu nätt och jämt flyttbar Valet kan jag ta ställning till nästa år .. men väskan och jag måste ovillkorligen åka hem tidigt på söndag.

Så då missar jag Stefan Löfven!

SvD, SvD, AB

3 kommentarer:

 1. Jahaja. Lite rosor och rosé så blir vi 15-åringar direkt. Det var väldigt vad tjejiga man kan bli med rätt miljö omkring sig. Grattis!

  SvaraRadera
 2. Men visst var det väl ett tydligt "Nej Till Vinster i Välfärden" som Jonas Sjöstedt förespråkade? Det var väl så vi skall tolka det. Nej alltså. Inga vinster. Absolut inga vinster alls. Förluster går bra. Kanske är det riktigt fint med förluster. För det kanske visar att man har ansträngt sig. Har en hög ambitionsnivå. Riktigt enorma förluster kanske visar att man har en enorm ambitionsnivå. Så borde det förstås vara. Så stora förluster som möjligt. Och så krav på tillskjutna medel hela tiden, så att ambitionsnivån upprätthålls.

  Kommuner som tillåter privatdrivna verksamheter häcklar vi. Speciellt om de inte är dåliga eller går med förlust. Då måste det vara rikemansreservat som inte tar ansvar för att se till att gå med förlust. De skall vi då bekämpa, demonisera och straffbelägga. "ickeförlusttilläggsavgift" nu!

  fantasy rider 412

  SvaraRadera
 3. Du och Granny är långt ifrån ensamma om irrfärder i Almedalen denna vecka... Följer Dina irrfärder med stort intresse och många fniss. Oroa dig inte för resväskan och hemresan! Ibland löser sig oöverstigliga problem hur lätt om helst!/Gunilla

  SvaraRadera