tisdag 16 juli 2013

Om drygt ett år är det val och Aftonbladet ..


.. lägger upp strategin inför valrörelsen. Jag kan inte låta bli att förvånas över hur genomskinligt de tänker?

Annie Lööf kommer alltså att bli hackobjekt nummer ett. Ingenting hon säger eller gör kommer att tas emot annat än med löje eller anklagelser och jag är övertygad om att det kryllar av små nybakade, hungriga små journalistämnen på Näringslivsdepartementet, ivrigt sökande efter fakturor eller representation som kan ifrågasättas och kanske belönas med extrajobb på Aftonbladet.

För om Annie Lööf mobbas sönder och samman så kanske, kanske Centerpartiet åker ur riksdagen och det är mer värt än om Socialdemokraterna kläcker några nya och nutidsanpassade idéer.

Men risken för det verkar vara liten med en partiledare som vill styra Sverige som en fackförening där det kompromissas bakom stängda dörrar, en kampanjgeneral som sägs vara arkitekten bakom Göran Perssons förvandling till "mysfarbror" och tidigare arbetade som direktör på Nordea och en finansministerkandidat som varit överdirektör på Skatteverket.

(Betyder det att vi kommer att få se Stefan Löfven dansa med en Bolibompa-karaktär innan valrörelsen är över?)

Visst låter det mysigt och tryggt? Ett gäng som inte lämnar minsta utrymme till individuella initiativ. Nästa steg är kanske en medborgarhandbok som vi kan följa så vi inte gör misstaget att tänka själva?

För om man tänker själv så blir till exempel Ingvar Perssons ledarkrönika som hamrar in budskapet .. Lööfs jobbpolitik - ännu ett fiasko .. lite obegriplig?

Bortsett från målsättningen att sänka Centerpartiet, vad är det han påstår egentligen?

För ett och ett halvt år sedan genomfördes en sänkning av restaurangmomsen från 25 - 12 % till en kostnad .. ?.. av ca 5 miljarder kronor. Jag vill inte påstå att jag jublade, men jag måste beundra det intensiva lobbyarbete som måste ha legat bakom.

Men hur kan en skattesänkning bli en kostnad?

Ingvar Persson slår belåtet fast att reformen "bara" gett "några tusental fler anställda än för 2 år sedan" och att det kostar .. ? .. "fem miljoner kronor om året för en plats på en hamburgerrestaurang".

Att jobba på en hamburgerrestaurang är uppenbarligen det sista en människa ska behöva göra enligt goda socialdemokrater? Arbeta på hamburgerrestauranger eller med städning är förnedrande sysselsättningar som tusenkonstnären Någon Annan får ta itu med, antar jag?

Men hur kan det kosta staten något om "några tusental fler" blir anställda?

Sänkt skatt är ingen kostnad eller utgift. Det är minskad inkomst, eller hur?

Hur vet Ingvar Persson att alla dessa föraktliga hamburgerrestauranger, pizzerior, vägkrogar eller cafeterior hade funnits kvar om inte den sänkta restaurangmomsen funnits? Många av dem låg minst sagt risigt till vid tiden för skattesänkningen.

Kan Ingvar Persson vara lika 100% säker på att alla som var anställda inom restaurangbranschen när reformen genomfördes fortfarande hade haft jobb utan momssänkningen, som han är på att "en plats" kostar 5 miljoner om året?

Hur många hotade jobb blev säkra, hur många svarta jobb blev vita, hur många extrajobb blev fasta .. vet Ingvar Persson det?

Jag är så trött på alla journalister och politiker som beställer statistik som de inte ens bryr sig om att läsa eller förstå innan de kastar sig ut och fördömer och gastar.

Om jag som egen företagare sänker priset på mina varor för att få lite snurr på verksamheten så är den sänkningen INTE en utgift. Det är inte en kostnad! Det är inget jag betalar för utan något som jag tjänar lite mindre på.

Det är lägre inkomst. Alternativet för mig som liten företagare är att få behålla det osäljbara varulagret  ..(men eftersom det var en kostnad från början så får jag till slut bokföra det som förlust och får i och med det sänkt skatt!).

Och om "några tusental" anställda inte hade fått jobb, några tusental blivit arbetslösa pga att ett antal restauranger stängt, så hade de kanske också varit en kostnad i dag, har du tänkt på det Ingvar Persson?

Om vi börjar där så kanske det blir rätt i fortsättningen.

.. och så vore det väldigt skönt om Aftonbladet och sossarna ägnade sig lite mer åt att informera svenska folket om vad de får om de byter regering, än att mobba en 30-årig tjej från Maramö.


Vad får vi om vi röstar på Stefan Löfven? Hittills har det varit förvånansvärt luddiga budskap från den nya gänget som "tänker vinna valet". Eller är det Aftonbladet som ska vinna valet åt dem genom att sänka Centerpartiet?

DN,

5 kommentarer:

 1. Men det vet du väl Any att det faktum att staten bara tar ut 55% i skatt av sina medborgares förvärvade pengar, är enligt en vänsterteoretiker en stöld från folket på 45% av statens pengar.

  Man har ett helt omvändt synsätt på vem som egentligen är den ursprunglige ägaren till kapitalet, helt med tanken att det är bättre om staten "omfördelar" allt kapital så att ingen kan tjäna någonting på att vara driftig eller klok, då får man sitt perfekta samhälle, med ett gäng idioter som säljer en och samma kaffelatte till varandra om och om igen.

  SvaraRadera
 2. Nu är det väl så här att alla de som kritiserar momssänkning själva är helt eller delvis beroende av skattepengar och det är därför de ser det som stöld!!!

  De är giriga skithögar som inte unnar ungdomar jobb inom restaurangnäringen.

  Men det förstås, om momssänkingen inte hade genomförts hade de ju kunna gnälla på att det var ännu fler arbetslösa än vad det är i dag.

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Är det något som jag tycker är oroande så är det att ett gäng som anser att 1000-tals ungdomsjobb är kostnader och ser minskade skatteintäkter som utgifter??

  Gud hjälpe oss för den typen av bokföring i en tid då det gäller att balansera på slak lina i världsekonomin.

  SvaraRadera
 4. Ordspråk apropå Aftonbladet - Dumhet är också en Herrans gåva men man bör inte missbruka den.

  SvaraRadera
 5. Apropå stjäla och vem som gör det från vem....

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/jan-emanuel-overklagar-dom

  SvaraRadera