torsdag 18 juli 2013

Det urholkade Sverige?


Dogge Doggelito skriver en debattartikel om det Sverige som inte längre finns. I hans minne var det gamla Sverige ett paradis på jorden, helt utan problem eller konflikter och kanske upplevde han det så?

Dogge Doggelito är född 1975, under sina första 10 levnadsår misstänker jag att han .. i likhet med andra barn 0-10 år .. inte funderade så värst mycket över samhällsfrågor eller ekonomi.

Och jag kan ge honom rätt i att det fanns en tid när Sverige var väldigt generöst mot sina medborgare.

Ungefär så lång tid som det tog att göra slut på 40/50-talisternas pensionsinsättningar!

Men nu har de flesta 40-talisterna börjat ta ut sina pensioner. Pengarna är spenderade och de som betalar är de som kom efter, 60-70-80-90-talisterna.. det vill säga de som upplevde guldåren som Dogge Doggelito minns .. och som nu måste lyckas med konststycket att betala in pensionspengar så det räcker till 40/50-talisterna OCH sig själva.

De märker det inte än. Det är låååång tid till pensionen för Dogge Doggelito, men när han, ungefär år 2040, sätter sig ner för att skriva om det Sverige som inte längre är så bör han följa pengarna bakåt och se varför den pension som han inte kan leva på .. eller som ligger så långt fram i tiden att han kanske aldrig kan upptäcka att han inte kan leva på den .. inte längre räcker till alla.

Jag vill inte påstå att de makthavande politikerna då medvetet köpte sina röster .. men så länge som pengarna räckte var väljarna trogna och ifrågasatte ingenting och ställde inga frågor om den framtid som Dogge Doggelito nu upplever som helvetet på jorden.

AB,

Tillägg kl 20:47 ... så här skrev Dogge Doggelito 20/4 2006 .. Sverige har blivit fattigt - vi har spolat ned välfärden i toaletten. Och då hade Alliansen inte ens påbörjat "nedmonteringen" av Dogge Doggelitos förlorade paradis??

6 kommentarer:

 1. Ha ha ha, det roligaste med Dogges artikel var att aftonbladet publicerade en repris på en artikel som Dogge skrev 2006 först.

  När artikeln, den från 2006 publicerades för en vecka sedan rasade twitter-vänster om hur hemskt samhället blivit, i tron att artikeln var färsk.

  Sedan när några påpekade att artikeln var skriven 2006 var det väldigt många rasande vänstermänniskor som borde ha skämts. :-)

  Jag kan ge mig fan på att detta var en miss från aftonbladet, dålig research, eller återvinning av samma artikel, men eftersom de blev avslöjade bad de Dogge skriva ännu en artikel. :-)

  Rena rama lekstugan. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Hahaha ,, TACK, Henrico!! :-D

  SvaraRadera
 3. Tycker man det är kul med vanvård av äldre, extremism, klyftor och rån av skattepengar så kan man ju skratta gott.

  Hahahaha!  SvaraRadera
 4. Det roliga är inte den vanvård som båda politiska sidorna byggt upp under åren .. det som är skrattretande är att AB publicerar en debattartikel från 2006 för att lägga skulden på den regering som inte ens var vald då.

  Men visst det är så dumt att det går att välja mellan skratt och gråt.

  SvaraRadera
 5. Till anonym:

  Vanvård av äldre?
  Jag har en morsa som vårdas väldigt bra samt kompisars föräldrar som inte heller vanvårdas.

  Extremism?
  Håller med fullständigt, fascistiska och socialistiska ideologier som alltid ställer folk mot folk, vare sig det gäller hudfärg, utbildning, ekonomi och social ställning är för mig avskyvärda.


  Klyftor?
  En filosofisk fråga, om man ökar jämlikheten så att exempelvis alla i den sk medelklassen får det lika som de som har det sämst, kommer då inte klyftan till de riktigt rika att öka ännu mer då det relativt blir fler fattiga?

  Fattigdom är väl relativt i din värld?


  Rån av skattemedel?
  Visst är det hemskt att vissa politiker alltid per default alltid skall försöka råna vanligt folk på deras pengar, ofta då de själva (politikerna alltså) sjösatt populistiska reformer utan att tala om den egentliga kostnaden. Ta pensioner, rena rama pyramidspelet som folk verkar gå omkring och tro att det är ett bra system.

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. -Vanvård av äldre?
  "Jag fick sparken när jag slog larm om vanvård "
  http://www.expressen.se/halsa/anna-basen/jag-fick-sparken-nar-jag-slog-larm-om-vanvard/

  Det är bara googla "vanvård av äldre" så får du flera sidor fulla.

  -Extremism?
  Ja, när folk drabbas av nerskärningar pga av att skattepengar skickas till jersey så skyller de på utlänningar och skriker sieg heil istället för att läsa ekonomi.


  -Klyftor?
  Sweden plummets in income equality ranking OECD
  http://www.oecd.org/els/soc/49499779.pdf

  - Fattigdom är väl relativt i din värld?
  Min värld är samma som din.

  Rån av skattemedel?
  De stora riskkapitalägda koncernerna inom vård, skola och omsorg gör en rörelsevinst på runt tio kronor på varje hundralapp av skattepengar, ibland långt mer än så. Eftersom investeringarna sker med stor del lånade pengar blir hävstången stor på det satsade kapitalet.
  http://www.svd.se/naringsliv/valfard-ger-goda-vinster_5993677.svd  SvaraRadera