onsdag 5 februari 2014

Sjukskriven???


 Man ska inte slå på den som redan ligger och jag tänkte låta sossen Tomas Rudin ta hand om sin egen skam alldeles på egen hand. För så långt är det en personlig tragedi och inget politisk klavertramp.

Men så går karln och sjukskriver sig?

Och, i likhet med Fnordspotting, så reagerar jag som om han återigen gör sig skyldig till snatteri .. men den här gången från sjukförsäkringen. Han väljer att sjukskriva sig får vi veta .. och då vet jag att den valmöjligheten står inte till buds för en vanlig svensk som stjäl på Systembolaget.

För vad anger han för orsak till sin sjukskrivning?

Skam?

En släng av akut alkoholbegär?

Hjärnsläpp vid åsynen av whisky?

Ett behov av att ducka för offentligheten eller ett sjukt behov av timeout i väntan på att allmänheten ska glömma bort det hela?

Den som känner oro och skam över att någon ska se att h*n köper sprit bör överhuvudtaget inte gå in på ett Systembolag. Det väcker mer uppmärksamhet om du köper alkoholfritt än om du inhandlar kvalitetswhisky för över 500 kr. Dessutom är risken för att skämma ut sig betydligt större när du hukar bland hyllorna och gömmer sprit i armhålan än om någon ser dig köpa samma flaska fullt öppet.

Det står ingen namnskylt på varken flaskan eller dig själv ... så vill du ljuga så säg hellre att den är en födelsedagspresent till din chef eller fru. Ett litet tips bara om frestelsen blir för stor en annan gång.

Men att gömma sig bakom en sjukskrivning efter ett praktfullt klavertramp eller begånget brott, det får varken du, jag eller Tomas Rudin göra. Även om det kanske skulle avlasta missbruksvården, kriminalvården och/eller polisen en hel del.

Sjukförsäkringen är till för dem som är sjuka. Att utnyttja den till något annat är fusk med allmänna medel .. det borde hans partikamrater ha talat om för honom.

Att Tomas Rudin skäms så att han känner sig sjuk är en helt annan sak.


DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Skanskan, VK, VK, NSK,

10 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson5/2/14 23:12

  Det är en dimridå för att rädda en senare comeback, och Aftonbladet är redan fylld med snyftartiklar för att rädda S inför valet.
  Den här förlåtande, medlidsamma tonen är motbjudande.

  Förutom missbruket av sjukskrivningsreglerna har jag redan läst om andra saker på nätet som antyder att girigheten och inte eventuella alkoholproblem ligger bakom.

  Tjänar man runt 100.000 kr/månad har man råd att betala, måste man stjäla för att stilla ett behov handplockar man inte en dyr whiskey, och räds man igenkänning i Farsta kan man ju handla på annan ort (eller beställa på nätet), dessutom vore det väl maximal otur att bli avslöjad som snattare om de nu vore första gången....

  Den här mannen är en tjuv i första hand, och jag tror han drivs av själva kicken att stjäla och komma undan. Händelsen är garanterat inte isolerad, han har gjort det förut.

  För att spinna vidare så kan han som många människor med makt ändå ha en låg självkänsla "jag är en bluff, och de kommer att avslöja mig förr eller senare". Därför utmanar man ödet, tar (onödiga) risker.
  Det är vanlig att människor med låg självkänsla även paradoxalt nog har ett grandiost ego. Kanske för att dölja ett mindervärdeskomplex. En definition så god som någon på en toppolitiker... i historien finns ju massor av liknande "oförklarliga småstölder" som t ex tv-licensskolk, Toblerone, böcker osv, ja ting som man utan tvekan har råd att betala för och därför finns det ingen anledning att tycka synd om en sådan människa. Dessa personer har fått ett stort förtroende att förvalta våra skattemedel på bästa sätt. De sviker oss.
  Jag hoppas Rudin sparkas och vi får in ärligare personer.

  SvaraRadera
 2. Tokmoderaten upprepar (slappt) klyschan: "Alkoholism är en sjukdom".

  SvaraRadera
 3. Själv skall jag sjukskriva mig efter nästa vecka. Skall ju som sagt transplanteras, min kusin skall donera en av hans njurar till mig.

  Jag mår fantastiskt bra trots omständigheterna men eftersom jag är egen företagare och troligen arbetsför kommer jag med all sannolikhet inte att få sjukskriva mig hur som helst.

  Detta bevisar bara att politiker i allmänhet och den där sossen i synnerhet är så otroligt jävla inkompetent att det är pinsamt att se.

  Dessutom ser jag på twitter hur folk sitter och tycker synd om karln, men det förstås, det är skillnad på folk och folk.

  Hela den där historien gör mig så förbannad att det är inte klokt.

  Fängelse vore ett bra straff för tjuvar, det är ju det de är, tjuvar och banditer som lever på andra människors arbeta och får otroligt bra betalt för att ha åsikter.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Ja Henrico det gör en så otroligt förbannad att det ska vara skillnad på folk.Tror du någon av oss skulle bli sjukskriven så enkelt,knappast.
  Önskar dig lycka till med din operation.

  SvaraRadera
 5. Lycka till Henrico!

  SvaraRadera
 6. Först så hade han stoppat flaskan under armen och "glömt" att betala. Precis som de som jobbar på Systemet inte märker om man har en hela Whiskey under armen, som han dessutom hade stoppat INNANFÖR jackan.

  Sen kommer snyfthistorien om hans missbruk lagom efter mötet med sina partikamrater. Man behöver inte vara doktor i partikelfysik för att förstå att det är "en enkel lösning" som man tagit till för att sopa det under mattan fort som fan.

  SvaraRadera
 7. Tack,

  Det kommer gå bra, men det är tur man sparat några årslöner på banken utifall det värsta händer.

  Vilket de som gapar efter någon annan hela tiden aldrig kan förmå sig förstå. :)

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. Men det är väl sjukskrivningstider lite till mans nu?

  OS börjar ju.

  Tur inte SVT ödslade mångmiljoner på att köpa upp det dyrt. Man har väl reklam tv.

  Tomas R

  SvaraRadera
 9. Henrico .. nu blev jag så där förhoppningsnervös som jag brukar bli när något stort är på gång!

  Jag tänker på dig hela tiden och blir så glad när du berättar vad som händer. Men vad säger jag inför en så stor händelse .. mer än att jag hoppas allt går så lätt som möjligt!

  SvaraRadera
 10. Tänker på Dig, Henrico! Önskar Dig all välgång!/Gunilla

  SvaraRadera