lördag 30 april 2011

Hur tänker han nu??

Alldeles nyss kom vi hem från en dag på resande fot och mådde exakt så illa som man gör när man i stället för lunch smäller i sig bullar och choklad. Vi var fullständigt utmattade av hunger och formligen vräkte i oss av det som fanns lättillgängligt i kyl och skafferi.

Till den minst sagt varierade måltiden greppade vi varsin kvällstidning och försjönk i total tystnad. Jag fick AB på min lott och läste till min stora förvåning att Håkan Juholt själv på nytt drar upp "kulbons" förskringring i mediabelysningen??

Hur tänker han nu?? Precis när frågan är avhandlad och klar så släpar han fram den stackars kulbon i offentligheten IGEN??

"Jag har förstört hennes liv" .. suckar Håkan Juholt och menar att han borde ha begripit att hennes förflutna skulle komma i fatt henne, i och med hans egen upphöjelse. Och det borde han i och för sig ha gjort också ... men är det inte att förminska kulbon genom att anse sig ha hela ansvaret??

Borde inte HON ha begripit något själv? Hållit en låg profil och värnat om sitt privatliv?? Jag har aldrig tidigare sett någon partiledare som haft en så aktiv partner vid sin sida, ryggkliande, matande och redo för personliga intervjuer tidigare. Varför gjorde hon så .. varför diskuterade paret inte vilken roll hon skulle ha i hans politiska sammanhang och värld?

Ta Mona Sahlin till exempel eller Jan Björklund .. hur många vet hur hennes man eller hans fru ser ut?? Vad de heter?? Är det någon som läst en intervjuv eller sett dem mata sina äkta hälfter??

JAG har förstört hennes liv, tycker Håkan Juholt. Det blir aldrig mer detsamma.

Jag kan tycka att det som är gjort är gjort och tycka synd om kulbon som ofrivilligt slängdes in i ett sammanhang som hon inte visste mycket om .. men "förstörde sitt liv" gjorde hon alldeles själv, när hon inte kunde skilja på andras pengar och sina egna. I det fallet är hon inget offer .. även om Håkan Juholt nu vill måla upp den bilden.

Men i morgon får hon en andra chans .. förhoppningsvis glad och utvilad efter partiledarens första semester efter en månads hårt arbete. För då är det första maj, första majtåg och första majtal, där sossarnas nya partiledare har lovat att lova pengar. Dagen efter är det dags att presentera alternativet till regeringens vårbudget och då ska vi äntligen få veta var de utlovade pengarna ska komma ifrån.

Spänningen är oliiiiiiiidlig!!AB, SvD, SvD, Expr., Expr.,

3 kommentarer:

 1. Jag tycker du analyserar politiken bättre än de flesta "proffstyckare". Alltid roligt att läsa dina inlägg om politik!

  SvaraRadera
 2. @ua .. förmodligen beror det på att vi ser på politiken nerifrån både du och jag .. ur väljarperspektiv. Då blir politiken rätt rolig, motsägelsefull och lite absurd att titta på, eller hur??

  Lite grand som att se en trollkarl .. man vet att det är fejk men roas ändå .. :-D

  SvaraRadera
 3. Han som ju lär varit journalist borde veta lite bättre. Kanske glömt vad han lärt sig på medieträningen?

  SvaraRadera