torsdag 21 april 2011

Skitjobb är dagens ord.

Hon hade ingen aning om vad det skulle föra med sig, Karin Wanngård när hon sa .. "Vi ska inte slussa ut massor av arbetslösa ungdomar till skitjobb" .. och hade hon haft det så hade hon nog inte sagt det.


En del tyckar att det var ett klumpigt ordval men en intressant debatt, andra tycker att det var nedlåtande, någon tycker det behövs fler "skitjobb" och ytterligare någon annan anser att yttrandet var verklighetsfrånvänt. Själv ber hon om ursäkt och gör en så kallad pudel och menar att det var INTE ALLS så hon menade.


När jag var ungdom så fanns det rätt hyfsat med jobb, så ville man jobba så fanns det alltid något "skitjobb" som behövde utföras. Jag har monterat bilantenner, ett trist jobb med dålig lön men med massor av attraktiva män på arbetsplatsen .. och jag trivdes som fisken i vattnet. Jag har jobbat på lager, städat, monterat delar till fläktanläggningar .. stressigt, skitigt, lågavlönat .. men det var MITT jobb och jag funderade aldrig över om det fanns några andra alternativ. Huvudsaken var att jag fick LÖN, även om den inte var så stor.


Däremot så gav det en välbehövlig kick där det behövdes så att jag skaffade mig bättre förutsättningar till bättre jobb.


Mitt absolut sämsta jobb var i ungeför den bransch som Karin Wanngård talade om. Jag och en väninna skulle ta upp kemtvättsbeställningar på provision i Stockholmsorådet. Vi skjutsades till olika större bostadsområden på kvällen, knackade dörr och sålde billig kemtvätt .. tog emot mattorna, travade dem i trappuppgången för avhämtning och fortsatte till nästa område ..


.. vi fick aldrig något betalt.


Möjligen kan det bero på att vi efter några kvällar lyckades ringa på en dörr där det var en trevlig fest på gång .. blev inbjudna .. och glömde bort jobbet???


Men jag skulle inte vilja vara utan erfarenheten som jag fick av alla dessa mer eller mindre konstiga jobb .. jag lärde mig massor de här året och jag har haft nytta av den erfarenheten, även om den inte var så lönsam .. just då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar