lördag 26 februari 2011

Jag kanske hade fel??

När Mona Sahlin valdes till Socialdemokraternas ordförande var jag bergfast övertygad om att det enbart var för att hon var kvinna. Jag vill minnas att jag också skrivit något surt om det, när kvinnokortet varit framme i samband med kritiken mot hennes sätt att leda partiet.

Jag har blivit lite mer upplyst sedan dess, insett att det inte var Mona Sahlin själv som ledde utan att hon tvärtom försökte sälja ett politiskt budskap som hon inte själv trodde på. I min lilla gräsrotsverklighet kallas det lögn .. men i politiken heter det taktik. En taktik som inte var så taktisk, vet vi nu.

Men framför allt förstår jag nu att det inte bara var för att hon var kvinna som Mona Sahlin valdes. Det syns ju tydligt nu .. hon valdes bara för att det inte fanns någon annan!!

Och nu letar man med ljus och lykta, vänder på varje sten, uppgraderar varje anonym sosse och nöjer sig med mindre och mindre, medan det för oss vanliga dödliga blir allt tydligare vad sossarna egentligen behöver.

De behöver en CHEF!! En sån där som Socialdemokraterna brukar ha som avskräckande exempel i sina förstamajtal.

En riktig BOSS .. som tar ansvar, pekar med hela handen, premierar kompetens och ställer krav på den som försöker åka snålskjuts på företaget utan att ge något tillbaka. Det behövs en MÅLSÄTTNING som inte bygger på gnäll och klagomål på andra utan på en stabil tro på den egna produkten.

En riktig klippare från NÄRINGSLIVET .. som vet hur en slipsten ska dras, som kan läsa ett bokslut eller en budget och som kan peka ut en färdväg som går framåt/uppåt i stället för neråt/bakåt.

En riktig LEDARE med verklighetsunderlag för visionerna och med realiserbara mål ... DET är vad de behöver .. men inte vill ha?

För vem vill ha en sån .. när man kan satsa på gamla hederliga betonghäckar och hålla kvar varandra i partitoppen, sjunga "Upp till kamp .." och lova saker som det inte finns minsta täckning för .. precis som det alltid har varit?


SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., DN, AB

2 kommentarer:

  1. Det hade ju kunnat vara den där Ilja. Undrar varför han tröttnade-

    SvaraRadera
  2. Lysande. Och helt sant!

    SvaraRadera