måndag 21 februari 2011

Att vara arg och emot ..

.. är ganska meningslöst om man inte samtidigt är för någonting, tycker jag.

Som när en bekant småbarnsmamma frustrerat beklagade sig över sin man ..

"Han är så värdelös, han talar aldrig med mig!!

"Vad vill du han ska säga då??"

"Ja, inte vet jag, men han säger ju aldrig något."

"Säg nå´t själv då?"

"Vad ska jag säga till honom .. han tycker ju aldrig som jag. Bara sitter där och tiger."

"Men vad är det du säger då, som blir så fel."

"Ja .. att jag inte orkar mer och att han bara är med barnen och aldrig hjälper till här hemma när det behövs och när han gör det så blir det bara mer arbete för mig för han lägger alltid allting fel eller gör det på konstiga sätt som gör att jag i alla fall måste göra om det!!!!"

"Aha!! .. och hur vill du att ni ska lösa det?"

"???????????? ....... han får väl göra som jag säger!"

Och då fanns det väl inte så mycket att tala om precis.

Jag har aldrig röstat på Socialdemokraterna. Från början var det väl mest i protest eftersom det var ett så stort parti och ALLA ANDRA röstade på dem, men när jag mognat till mig .. ganska sent i livet .. så upptäckta jag samma fenomen hos dom.

Det är alltid fel på allting. Sossarna är ALLTID emot .. men talar mycket sällan om vad de tänker göra i stället, om de får möjlighet. Det är en slags lögn i mina ögon, det är det lättaste i världen att vara emot!!

Jag själv är emot massor av saker .. att jag inte får göra vad jag vill när jag vill, att jag måste lägga pengar på så tråkiga saker som mat när jag hellre vill göra något roligare för dem och jag är jättemycket emot att jag måste gå upp så ohemult tidigt på morgonen!! Men eftersom jag inte kan presentera en lösning på mina problem så biter jag ihop och liiiider .. varenda vardagsmorgon!

Socialdemokraterna är just nu emot i princip allting!! Men har någon någonsin presenterat ett vettigt och realistiskt alternativ till det man är så arg över eller så fanatiskt emot? Annat än höjd skatt eller utredningar???

I valrörelsens elfte timmen stod man på gator och torg och viftade med namngivna människors sjukdomshistorier och utsatthet och var .. precis som de flesta av oss .. förskräckligt upprörda.

Men var det någon som hörde ett enda ord om hur de själva tänkte angripa de problem som de brann så hett för?? Annat än med höjd skatt eller utredningar?

Någon??????

Ingen???????

Så ointressant är den här frågan att inte ens sossarna själva får reda på vad den kommande partiordföranden vill .. förrän dagen efter h*n har blivit vald!

Nu verkar det som om Miljöpartiet har lärt sig något av samarbetet med sossarna. Gustav Fridolin vill att partiet ska kuska runt till varje arbetsplats och fikarum i landet och rekrytera "arga medborgare".

Så kommer det att bli en ny valrörelse så småningom med TVÅ (och ett halvt med V) partier som är ARGA och EMOT ... men inte FÖR någonting alls, och ingen programledare kommer att ställa den frågan som jag väntar på varje år, vid varje partiledardebatt.

Vad tänker ni göra i stället .. rent faktiskt .. bortsett från höjd skatt eller utredningar?


SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., AB

1 kommentar:

  1. Det här är jag för, klockrent! http://www.expressen.se/1.2337925

    SvaraRadera