onsdag 16 februari 2011

Den förskräckliga Dvärgkuddmasken!!

Det är kallt, kallt, KALLT, jag fryyyyyyser och jag är trött, trött, TRÖTT. Jag VILL INTE ha någon mer vinter!!!!

Jag är så in i baljan trött att jag börjar längta efter att gå och lägga mig igen innan jag kliver ur sängen på morgonen.

I dag skulle jag få sovmorgon!!!

"Hur dags ska jag väcka dig?" .. frågade Maken.

"Vad sägs om någon gång i mars?" .. svarade jag och drog täcket över huvudet och förlorade medvetandet .. bara för att vakna 06.30 av att det stora Kuddkriget bröt ut.

Kuddkriget startade för ca 2 år sedan när Hittekatten beslutade sig för att huvudkudden i min säng tillhörde henne. Jag kan förstå hur hon resonerade .. den är mjuk, skön och alldeles lagom för en liten katt och jag i min storhet kan ju med bästa vilja i världen inte få plats på den. Dessutom så misstänker jag att hon tycker att det enbart ser löjligt ut när jag envisas med att placera huvudet på den medan resten av kroppen ligger lite hursomhelst utan att få plats.

Alltså KRÄVER hon sin rätt genom att sova där .. oavsett om jag har den först eller inte!

Det är lite svårt att andas när det hamnar en liten knubbig, heltäckande katt över ansiktet och det är inte alls behagligt att vakna av att hon försöker trycka bort mig genom att agera bulldozer genom att trycka på med huvudet och kraftfulla bentag eller försöker slingra sig in under mitt huvud.

Jag lyfter bort henne .. somnar om .. kvävs .. lyfter bort .. vaknar av ett kattigt stånkande .. lyfter bort .. blir arg .. somnar om .. kvävs .. trycker ner katteländet under täcket och håller fast .. somnar om .. känner hur någon slingrar sig in under näsan .. kastar katten ner mot fötterna .. somnar om .. osv.

Kom inte med några tips, jag har försökt allt! Två identiskt likadana kuddar i sängen .. det är bara EN som duger, den som jag väljer! Liten korg med DYR kudde bredvid sängen .. hahaha!

Instängd katt? Jodå, men när Maken envisas med att vara morgonpigg så betyder det att hon får frukost 06.30 och sedan slinker uppför trappan och kastar sig över SIN kudde.

Nu är hon omdöpt!

Numera går hon under namnet "Den förskräckliga Dvärgkuddmasken" .. och om jag stilla avlider av kyla och sömnbrist så vet alla vad det delvis beror på, eller hur?

Expr., Exp., SvD, SvD, DN

3 kommentarer:

  1. Fräs ordentligt som en kattmamma gjör och lyfta bort henne i nackskinnet. Det fungerar mycket bra för mig. Visa vem som bestämmer.

    SvaraRadera
  2. Verkar vara lika hemsk som kalsonghårarkatten. Det är hon som varje kväll gör ett bo i Mannens kalsonglåda. Han är den enda jag känner som har långhåriga boxerfillingar

    SvaraRadera
  3. Det handlar mindre om kudden och mer om dig, misstänker att kissen jakade för lite tår när den var liten.

    SvaraRadera