fredag 18 februari 2011

Konsten att INTE välja en partiledare?

Det socialdemokratiska slitet och våndan över det partiordförandelösa tillståndet har nu landat i ett desperat försök att INTE välja den kandidat som passar bäst in i den profil som de själva arbetat fram.

Östros och Österberg är ju perfekta med sossemått mätt .. men varje sosse som har den minsta lilla verklighetsförankring kvar .. dvs de som INTE bestämmer .. inser ju att två så gamla uvar som glidit igenom en så lång karriär och två valförluster utan att lämna något intryck efter sig alls, knappast kommer att bryta det mönstret.

Hur ska man då bete sig för att INTE behöva välja dom?????????? Enligt gammal, hederlig sossetradition står de ju liksom på tur .. ajajaj, det kan inte vara lätt att sitta i valberedningen just nu?

Anders Sundström, Leif Pagrotsky och Thomas Eneroth .. det är också sossenamn som klingar tryggt och skönt, men som förmodligen skulle vara lika välkomna ute hos väljarna som ett nytt snöfall i maj .. men det ÄR kända namn med rätt varumärkning, det är det!! RIKTIGA sossar .. som man då måste undvika att välja .. helst .. om man nu ska deklarera att FÖRNYELSE är sossarnas nya väg.

En väg som den NYE partiledaren ska kunna peka ut för sitt vilsna parti .. efter det han har blivit vald? Och efter vad jag förstår så kommer de stackars deltagarna i Socialdemokraternas extrakongress att först få välja en enda kandidat som valberedningen utsett och sedan få vänta tills dagen därpå för att få veta vad denne kandidat står för och vill??

Ett mycket märkligt system och ett uppseendeväckande slöseri med delegaternas tid. Varför skickar man inte bara ett mail?? Eller ett sms???

Den här gången ska det tydligen helst vara en MAN .. det gick ju inte så bra sist .. och hur i fridens namn ska man undvika att välja Veronica Palm och Lena Sommestad?? Det blir knepigt för ett feministiskt parti, men så ..

.. HALLELUJA!!!!!! ..

.. skriver Mikael Damberg på Facebook att han "verkligen vill vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver".

YESSSS, yes, yes .. FACEBOOK, det är ju modernt och bra och i tiden och Thomas Bodström använde ju det med framgång från USA .. och USA är bra på politik och då är säkert Mikael Damberg det med och då är ju saken nästan avgjord!! Eller????????

Ja, rent tekniskt sätt borde den väl vara det.

Mikael Damberg är ju rena karbonkopian på den perfekte sossen som aldrig i hela sitt liv utfört ett vanligt arbete. Född in i partiet av föräldrar med båda fötterna väl placerade i den socialdemokratiska rörelsen, tidig medlem i SSU, anlitad som "politisk sakkunnig"(?) hos Thage G Peterson och statsminister Göran Persson och "projektanställd"(?) inom Socialdemokratiska partiet efter avslutad utbildning och innan han blev förbundsordförande i SSU.

Puh .. den mannen har ju lyckats hålla sig sysselsatt inom sosseriet sedan han föddes .. PRECIS som Mona Sahlin.

Exellente, bravo, bravissimo .. HONOM måste vi ha!!

(.. så slipper vi välja någon av de andra.)


AB, AB, AB, Expr., Expr., SvD, SvD, DN,

5 kommentarer:

 1. Fasen också.

  Nu tog pop-cornen slut. Måste ut och köpa mer.

  Den här dokusåpan blev ju mer underhållande än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

  V

  SvaraRadera
 2. Fasen också.

  Nu tog pop-cornen slut. Måste ut och köpa mer.

  Den här dokusåpan blev ju mer underhållande än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

  V

  SvaraRadera
 3. Sorry för dubbelpostningen.

  V

  SvaraRadera
 4. Undrar hur det skulle gå för Fridolin om han vore sosse?

  SvaraRadera
 5. V.. be inte om ursäkt, det kommer att gå åt MYCKET popcorn innan den här föreställningen är över. ;-)

  epsilon .. Om Fridolin hade varit sosse så hade han stått högst upp på listan över kandidater till ordförandeposten!!! Om inte Aftonbladet hade haft andra planer, förstås! Då hade han varit fullständigt stendöd politiskt ... ;-)

  SvaraRadera