fredag 25 februari 2011

Var är ni nu????????

Jag läser Anna Laestadius Larssons kolumn i SvD .. "Vad är en trasig 14-årig flicka värd?" .. och undrar, var är de nu alla som ömmar och känner så varmt för kvinnors rätt i samhället??

Var är män som likt Claes Borgström ilar till våldtagna kvinnors försvar, var är de kvinnliga åklagarna som likt Marianne Ny biter sig fast i varje uns av möjlighet att lagföra och döma misstänkta våldtäktsmän, var är feministerna, var är rättssystemets vilja till att satsa resurser på att ge upprättelse till våldtäktsoffer och var är de svarta rubrikerna och journalisternas outtröttliga kamp för att ge offentlighet och upprättelse åt den som kränkts och blivit offer för ett övergrepp??

Var är de allihop??

En 14-årig lätt förståndshandikappad flicka, som hamnar i Rosengård och blir våldtagen om och om igen .. blir utnyttjad, hanterad, drogad och såld .. och vars situation ignoreras av alla som till äventyrs ser det hända ..

.. är hon för långt nere på samhällsbotten, blir hon våldtagen av män ur fel samhällsgrupp, av fel ursprung och i fel sammanhang???

Är hennes situation för sjaskig, för långt från de intellektuella, kulturella och lite mer rumsrena sammanhangen där man satsar alla samhällets resurser och upprörda tidningsskriverier på frivilliga samlag, trasiga kondomer eller inga kondomer alls? Är det för obehagligt att engagera sig i snaskiga övergrepp i obehaglig miljö .. när det finns "rena, fina" övergrepp som avslutas med en trevlig kräftskiva tillsammans med intellektuella och kulturella likar???

Var är nu alla som står på kvinnornas sida i Assangefallet och förnekar att Sverige har ett märkligt förhållningssätt till sexualbrott? Var är de nu, när nästan alla som våldtog den 14-åriga förståndshandikappade flickan går fria .. så när som den som tog betalt och den som erkände att han betalade????

Blir de lite för äcklade och rädda för att kladdas ner av den verklighet som man under hela Assange-diskussionerna förnekat finns .. en olikhet i lagen beroende på vem du är, var du är och vilken samhällsgrupp du tillhör???


SvD, SvD, SvD, SvD, DN, Expr., AB, AB, AB

13 kommentarer:

 1. Jag tror alla inblandade här är romer. Det är kanske därför som ingen vågar göra något.

  SvaraRadera
 2. Tycker det är farligt att sätta likhetstecken mellan vad som hände med flickan i Rosengård och Assangefallet.

  Det räcker med att titta på omständigheterna kring åtalet mot Assange för att se hur ihopkokat det verkligen är. Han är frontfigur för en organisation som är högst obekväm för världens makthavare, inte minst USA. Och just när Wikileaks på allvar började bli ett problem då bara råkar dessa våldtäktsanklagelser dyka upp. Högst märkligt.

  Vad som även är märkligt är att Assange var efterlyst av Interpol för våltäkterna. Att någon jagas av internationell polis för våldtäkt har aldrig tidigare skett.

  Det gäller att man kan se vad som döljer sig bakom alla rubriker.

  SvaraRadera
 3. Skrämmande att man kan behandla en utsatt försvarslös människa som man gjort med denna flicka.
  Hon fick inte ens sitt tidigare utdömda skadestånd!
  Jämförelsen med Assange kan visst göras ur den aspekten "allas lika värde"?
  Jo, nog är de romer allt. Dessa människor förefaller leva i en "kränkhetskultur" som bara ger dem rättigheter... Att de också i detta mål hotat domare och andra gör att man lätt misstänker att rättssystemet här har backat inför nytillkomna hot??

  SvaraRadera
 4. Men det är så här verkligheten ser ut i sexualbrott. Av 100 anmälningar så går bara 10 till åtal. Av de 10 så är det bara 1 som döms. = 1% av alla anmälningar leder till fällande domar.

  Det är på inga sätt så som media och vissa bloggar försöker utmåla Sverige som att man godtyckligt kan bli dömd för sexualbrott här. Tvärtom. Det är näst intill omöjligt att fälla ngn alls.

  Men visst. Var är alla röster i det här fallet (och i en hel del andra)?

  SvaraRadera
 5. Den romska förståndshandukappade flickan är nu hos sin mamma där hon inte skulle vara enligs socialen hon var placerad i fosterhem därför. Tyvärr rymde hon därifrån och "omhändertogs" av de gossar som sålde hennne . Ingen bryr sig och alla anser att samlag hon haft var rivilliga. Det är en enda snaskig historia där flickstackarn är förloraren.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, det har varit alldeles för tyst om den här domen. Den är en skam för rättsväsendet, både för lagarna och för domstolarna.

  Så få akademiker eller intellektuella som tagit ställning, det är nog precis som du skriver:

  "Är hennes situation för sjaskig, för långt från de intellektuella, kulturella och lite mer rumsrena sammanhangen där man satsar alla samhällets resurser och upprörda tidningsskriverier på frivilliga samlag, trasiga kondomer eller inga kondomer alls?"

  Men, i allt elände, det finns ställen där man kan protestera och där en del män faktiskt gjort det:

  Namninsamling: http://bit.ly/fwMWl2
  Facebook-grupp: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_164590260260319

  "Gråt inte, kämpa"

  Hans

  SvaraRadera
 7. Vilket bullshit, är det någon som bråkar om det här är det feminister (t ex den krönikör du länkade till).

  Och rasister som använder våldsutsatta kvinnor som slagträ mot romer betackar vi oss för.

  SvaraRadera
 8. @Anonym

  Jag hoppas du har rätt och att det blir lika mycket liv om att hovrätten sa "inget brottsoffer" om den här flickan som det varit om Assange-fallet. Men jag tror det först när jag ser det.

  SvaraRadera
 9. @Hans .. tyvärr så tror jag inte att det blir varken nyhet eller folkstorm om den här flickans öde. Men visst vore det smakfullt om den ihärdiga Marianne Ny .. som jagar varje manligt snedsteg med blåslampa .. och feministen och fd Jämo Claes Borgström .. damernas riddare i alla lägen .. kunde avsätta lika mycket engagemang och lite obetald arbetstid på kvinnor utanför den egna "verkligheten".

  Deras kamp för att få hem Julian Assange för "förhör" skulle kännas en aning trovärdigare då.

  Jag tror inte att det finns många som skriver under på meningen .. Lagen är lika för alla!

  SvaraRadera
 10. Romer dras till brott som flugor dras till skit.

  SvaraRadera
 11. @anybody Anna Laestadius Larssons artikel igår fick över 700 rekommendationer på facebook, och idag skriver företrädare för ECPAT på SvD debatt. Det börjar arta sig, men det är långt kvar.

  SvaraRadera
 12. Om SD får mer mandat så kommer dels dessa förövare att få mer stränga straff och dels kommer de kunna utvisas direkt trots att de har uppehållstillstånd. Är vi inte skyldiga våra barn att se till så att förövare får så strängt straff som möjligt.

  SvaraRadera
 13. Det vi är skyldiga våra barn är att göra världen till en så bra plats som möjligt. Delvis genom att göra om rättssystemet så det fungerar, men inte genom att peka ut de med uppehållstillstånd som syndabockar vid första chans.
  Förövare ska ha ett rättvist straff, för stränga straff har aldrig minskat brottsligheten. Hela rättssystemet är fel, inrikta dig på det "Vakna", istället för att peka finger mot redan utsatta människor.

  SvaraRadera