onsdag 23 juni 2010

Akta er tjejer!!!

Thomas Östros går i dag till hård attack mot Anders Borg .. han har gjort alla fel, enligt Östros och det som händelsevis har blivit rätt, det har sossarna gjort!!

Så det så!!!

Och precis som Linda Rosing skrev när hon beklagade sig över att hon inte kunde hitta vänner som inte var ute efter att "GLÄNSA I HENNES GLANS" .. så säger Thomas Östros att Anders Borg försöker glänsa i sossarnas glans på ett oklädsamt sätt??

Nu räcker kanske glansen från världens ekonomer och statsmän till för Anders Borg .. det är väl få finansministrar som blivit så hyllade som han? Och med tanke på att Thomas Östros och Co helt missat finanskrisen så förstår jag att världen måste se konstig ut sett ur hans perspektiv.

Men, säger han .. "en rödgrön politik leder till 100.000 fler jobb och praktik- och utbildningsplatser".

Jag säger .. passa er alla ni tjejer som jobbar inom skola, vård och omsorg .. det här är 100.000 jobb i offentlig sektor som han talar om.

Jobb som ska betalas med våra gemensamma skatter och där de rödgröna ännu inte lyckats prestera någon som helst lösning på hur de ska kunna stimulera arbetsmarknaden UTANFÖR den skattefinansierade sektorn.

Jobb som ytterligare kommer att försvaga löneutrymmet för alla kommunalanställda och göra tröskeln ännu högre till de löner ni egentligen förtjänar ..

.. för det arbete som ni utför för att andra människor ska kunna arbeta och tjäna mer än vad ni gör!

3 kommentarer:

 1. Jag blev riktigt mörkrädd av det där förslaget om rätt till heltid...

  Tänk dig en arbetsplats där det jobbar en heltidare och två halvtidare. Den ena halvtidaren A vill jobba halvtid och är jättenöjd med det, den andra B vill gå upp till heltid.

  B kräver så att få jobba heltid. Konsekvensen blir såklart att A, som var glad och lycklig med sin halvtid och inte har någon möjlighet att gå upp på heltid, tvingas sluta eftersom man MÅSTE erbjuda en heltidstjänst till B men inte har pengar till att utöka verksamheten.

  Konsekvensen blir att A tvingas ut i arbetslöshet och fastnar i en riktigt taskig kvinnofälla - möjligheterna till att jobba deltid minskar starkt då man måste lämna plats åt de som kräver en heltid.

  Fler arbetslösa, sämre villkor på arbetsplatsen, fler kvinnor på bidrag.

  Heja (S)verige.

  SvaraRadera
 2. Problemet kan nog i många fall vara att intresset för att jobba utanför den offentliga sektorn inte är så stort.

  Landstinget ses som en trygghet som arbetsplats av någon anledning. Samtidigt som de anställda vill få upp sina löner. Dessvärre är ju lönerna där skattefinansierade och blir ju därmed inte lika lätta att förhandla upp, utan ett högre skattetryck. Det blir ju som moment 22.

  Förövrigt tror jag du är lite småförtjust i Linda Rossing..;-))

  Trevlig midsommar! :-)

  SvaraRadera
 3. Vi behöver alla kvinnor som arbetar inom den offentliga sektorn .. men vi behöver också friska skattepengar från det privata näringslivet för att de ska kunna få anständigt betalt, eller hur??

  Utan kvinnorna i vård, skola och omsorg skulle vi andra ha betydande svårigheter att sköta våra jobb .. som för det mesta är bättre betalda.

  Och Linda Rosing .. ja, jag måste erkänna att jag är fascinerad av att det finns människor som hon!! ;-)))

  SvaraRadera