söndag 13 juni 2010

Fler människor i arbete eller fler arbeten åt människorna??

Nya mätningar, ny statistik, nya siffror och nya rubriker. Håhåjaja .. partiernas talesmän har ett bestyr att formulera förklaringar eller tona ner förväntningar just nu .. det är inte utan att jag längtar efter att den här valrörelsen ska ta slut.

Just nu ser det inte bra ut för sossarna .. och ska sanningen fram så har det inte gjort det på länge. Hela partiet klamrar sig fast vid en enda person ... Maria Wetterstrand? .. som inte ens är sosse???

Och varför svenska folket älskar Maria Wetterstrand så sanslöst det har jag ingen aning om .. själv ser jag personerna .. Yvonne Ruwaida och Mikaela Valtersson t.ex ..och politiken bakom och räknar ut vad det kostar eller hur rimligt det låter.

Ibrahim Baylan beklagar att diskussionen handlat mer om bensinpriset än sossarnas jobb- och välfärdspolitik.

VILKEN jobbpolitik??

Fler människor i jobb eller fler jobb till människorna?? Det är skillnaden mellan de båda allianserna, enligt min uppfattning.

I den rödgröna politiken sopas arbetslösheten under mattan genom att man vill konstruera fler arbeten i den offentliga sektorn. Arbeten som betalas av skatt från löntagarna .. hur effektivt och lönsamt är det?? Hur bidrar det till välfärden??

Fler jobb som ger friska skatteintäkter ger större utrymme för bättre arbetsförhållanden inom den offentliga sektorn .. skola, vård och omsorg ..

.. det verkar väljarna ha förstått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar