tisdag 15 juni 2010

Hur klarade sig människor tidigare ..

.. och hur överlever de unga i andra länder??

I dag kör den rödgröna alliansen ett varv till med miljövänlig löftesåtervinning på Debattsidan i DN .. det vill säga saker de redan skrivit och sagt .. och jag noterar att man kallar regeringens krav på tre månaders EGNA insatser för "aktivitetsförbud" för unga?

Det är alltså för krävande för svenska ungdomar att SJÄLVA planera och försöka hitta arbeten under tre månader?? Helst ska en myndighetsperson stå och dela ut ett bidrag, sysselsättning eller en utbildningsplats .. som vederbörande "glömt" att söka .. så fort de hämtat sig från den värsta bakfyllan efter avslutningsfirandet.

Att begära att de SJÄLVA??? Nej .. någon måtta på kraven får det väl ändå vara!!!

Men vad ska de leva av .. säger upprörd vän av ordning! Inte kan väl FÖRÄLDRARNA tvingas ta ansvar för "vuxna" barn????

Och DET är en intressant inställning .. för det är precis det som krävs av föräldrar till handikappade och funktionshindrade vuxna barn.

Där anses föräldraansvaret vara livslångt ... men när det gäller en fullt frisk arbetsduglig 18-åring så är tre månader ett kränkande,upprörande, överkrav!!!

Visst är det lite märkligt?

3 kommentarer:

 1. Kan man kanske slopa myndighetsåldern för oss svenskar så tar staten hand om oss hela livet och vi slipper personligt ansvar för något. Vi kan kanse stänga av tankeverksamheten på en gång.Moder Svea & Pappa Staten tar över.

  SvaraRadera
 2. Men OM det blir så illa .. hur gör vi med KLÄDERNA då?? För jag antar att det ingår en liten missklädsam grå uniform i det rödgröna överförmyndarpaketet??

  Usch .. jag som inte klär i grått eller uniformskragar .. *ryyyser* ... då MÅSTE man bli politiker för att få klä sig vettigt!!! *dubbelryser*

  SvaraRadera
 3. Kläder? Vi tilldelas gråa militärfiltar att skyla oss med det finns massor i katastroflagerna, det är jag säker på.Storlek och utförande i den klassiska varianten - UTSEENDE OCH STORLEK SOM INTE PASSAR NÅGON.
  Hoppas mina fina skor passar till - om jag får behålla dem.

  SvaraRadera