onsdag 9 juni 2010

Ja, jisses .. nu blåser de upp sig!!

Nu ska de unga väljarna lockas in i rätt fålla och det finns ingen måtta på hur ENORMT engagerade politikerna är i frågan om ungdomsarbetslösheten.

Engagemanget ligger alltså i själva frågan!

Den faktiska ungdomsarbetslösheten är en lite svårare nöt att knäcka om nu Arbetsförmedlingen har fel i sin prognos att den kommer att sjunka nästa år.

Politikerna svänger sig med fina ord RESURSER, JOBBGARANTI, TRAINEE-JOBB, VIDAREUTBILDNING .. men sanningen är den att ingen av dem kan tvinga fram arbeten till unga från arbetsgivarna. I den rödgröna världen finns ju den Ofantliga Offentliga Sektorn att tillgå men till och med den har ju sina ekonomiska begränsningar .. om vi inte tar HELA lönen i skatt från den löntagande befolkningen??

Littorin anklagar de rödgröna för att försöka "skrämma studenter", Österberg beklagar sig över att Alliansen "sablar ner våra jobbidéer".

Tänk om politikerna kunde utnyttja all den energi som går åt till att blåsa dimridåer i ögonen på väljarna till att i stället försöka förstå VARFÖR ungdomsarbetslösheten är så hög .. och försöka göra något åt det.

Men det är väl roligare att sitta på sin bekväma kammare och författa ett "ungdomskontrakt" med 14 till intet förpliktigande punkter, skrika upprört om massarbetslöshet eller skriva ett upprört debattinlägg.

2 kommentarer:

  1. Glöm inte att man hyrt in sig i en tom affärslokal med bra läge för att komma ut med sina teser. Mycket väsen är det verkligen. "Mycket skrik för lite ull - sa käringen när hon klippte grisen".
    Vore jag ungdom ville jag inte ha ett ungdomskontrakt, jag tror att jag hellre ville ha ett vanligt arbete.

    SvaraRadera
  2. Nu vet vi ju inte om det ingår ett lukrativt BIDRAG i ungdomskontraktet?? Då kanske många väljer bort arbetet och in ett rödgrönt alternativ?? ALLT går ju att betala med SKATT!!

    TÄNKTE du inte på det? ;-)

    SvaraRadera