fredag 11 juni 2010

Visa lite respekt för kvinnorna i Kommunal!!!

Kommunal ... då tänker jag på kvinnor som arbetar inom vård, skola och omsorg.

Kvinnor som har bråttom, bråttom och ska finnas till hands där de behövs som mest. Kvinnor som tar hand om de viktigaste vi har .. våra barn, gamla, sjuka och handikappade.

Kvinnor som vi tar för givna när livet är bräckligt och svårt eller när vi själva inte har tid eller räcker till. Kvinnor som ska brinna av oegennytta, lojalitet och värme .. men som inte får kosta för mycket!

Kommunals kvinnor arbetar obekväma arbetstider, med låg bemanning och ofta med fysiskt påfrestande arbetsuppgifter. De får ta emot andras frustration över situationer de inte kan påverka och de förväntas ställa upp när det behövs.

Det är oftast kvinnorna inom Kommunal som faller samman av utbrändhet och stress .. men utan kvinnorna i Kommunal skulle själva samhället falla samman!

Trots det är medlemmarna i Kommunal bland de lägst betalda på arbetsmarknaden .. efter 40 år i barnomsorgen ligger lönen på 22000 kr i månaden, genomsnittslönen är 20750 i månaden och pensionen blir därefter.

Men att representera och förhandla om villkoren för Kommunals kvinnor är betydligt mer lönsamt .. nuvarande fackbasen Ylva Thörn hade 2009 en årsinkomst på 1.162.600 kr i månaden. Det vill säga ... 96.900 kr i månaden!

Nu avgår hon och Annelie Nordström Hellander tillträder. Ylva Thörn drar sig tillbaka med en "trygghetsförsäkring" på 83% av lönen fram till pensionen. Den nya fackbasen satsar omedelbart på det viktigaste uppdraget i Kommunal ..

.. "Att hjälpa de rödgröna att vinna valet i höst" och att få en ny regering och en kvinnlig statsminister??

Visa lite respekt för medlemmarna!! ALLA är inte sossar trots att de tvingas betala för den rödgröna kampanjen genom fackföreningsavgiften.ALLA Kommunals kvinnor vill inte bli tvingade till en kvoterad föräldraförsäkring eller tvingas till att ta ekonomiskt ansvar för miljön ovanpå ansvaret för barn, gamla, sjuka och handikappade! Jämlikhet för dem handlar inte om en plats i en bolagsstyrelse utan om att få den lön de förtjänar!

Den röda solidariteten ... det gäller tydligen bara uppåt? De som utför själva arbetet är alltid mindre värda än den som för gruppens talan .. till och med i fackföreningsrörelsen som de bekostar själva???

Eller som någon skrev i en kommentar till artikeln i Expressen .. "den som sitter närmast köttgrytan tar de största bitarna".

3 kommentarer:

  1. Sedan får vi aldrig glömma FÖRRÄDERIET under dalaupproret för några år sedan. Vilken sida stod Ylva Törn på då?

    SvaraRadera
  2. Nu ser vi hur fackpampar beter sig,klagar på Direktörers bonusavtal,men när det gäller sig själv gör dom likadant.Jag har varit med i Facket sedan juni-68,men nu överväger jag starkt att gå ur,jag anser att facket inte står på oss lågavlönades sida,utan tar bara vara på sina egna och "skiter"i medlemmarna

    SvaraRadera
  3. Glöm aldrig att facket GER bort medlemmarnas pengar till S och deras valkampanj utan att fråga medlemmarna om lov - stöld är vad det är av medlemsmedel.. Sedan kacklar S om attman skall få fram i ljuset alla donationer som görs till de andra partierna- Donationer skall granskas medan stölder av medlemsmedel är legitimt.

    SvaraRadera