torsdag 3 juni 2010

Vi gjorde alla fel ..

.. när vi gifte oss, Maken och jag .. det inser jag nu!

Vi var på Hemköp och handlade när det plötsligt gick upp för oss att .. OM jag dog, så skulle mina föräldrar få ärva det hus vi bodde i, eftersom vi varit så korkade att det var bara jag som stod för lagfart och lån!!!!

Maken fick nästan panik och såg för sitt inre öga hur jag skulle segna död ner framför kassörskan när slutsumman på inköpen visade sig och så fort vi satte oss i bilen var målet givet. Vi for upp till kyrkan och trängde oss in till prästen som satt på sitt kontor och sysslade med sånt som präster sysslar med på en vardagseftermiddag.

Kan vi gifta oss nu!! .. flämtade vi, jeansklädda, okammade och stressade.

Han blev inte entusiastisk utan kom med diverse bortförklaringar och orsaker varför det inte passade sig sååååå bra exakt då. Men vi fick återkomma på lördagsförmiddagen om vi inte hade ångrat oss innan dess??

Jahaja .. sagt och gjort, jag klämde in mig i en klänning som jag haft på ett släktkalas för länge, länge sen och Maken kammade håret .. dessutom fick vi några luddiga idéer om att man skulle ha "vittnen" vid bröllop så min bror och Makens jobbarkompis med respektive tillkallades med kort varsel.

Vi blev gifta .. men inte på prästens kontor utan i själva kyrkan! Det var en lite märklig upplevelse .. sedan rasslade vi iväg till Stadshotellet och åt en brakmiddag som avslutades med flamberade jordgubbar och sedan minns jag inte så mycket mer.

Så DUMMA vi var!!!

Inga bröllopspresenter. Inga lysningspresenter som cyklar, fina viner och fantastiska serviser med glas. Inga nya kläder och ingen brudbukett. Ingen som betalade middagen åt oss och inget fjäsk eller ståhej!

... och nu är det försent. "suck"

Men roligt hade vi .. vad jag minns??

5 kommentarer:

 1. Fint kåseri. Skriv mer i denna stilen! :)

  SvaraRadera
 2. Inga lysningspresenter? Men snälla, säg bara till så kommer jag med en eldfast form eller något; det var ungefär den nivån vi vanliga dödliga fick nöja oss med, och glada blev vi för varenda pryl. Förresten såg jag visst en rubrik om att kronprinsessan och hennes utvalde fått stickade vantar också, det skulle jag kunna komma stickandes med bara du talar om ifall du vill ha tum- eller fingervantar.

  Kusinen från landet.

  SvaraRadera
 3. Vill du ha en brödrost?? Det fick jag alla tre gångerna jag gifte mig. En ondsint svägerska (frid över hennes minne) gav mig Europas fulaste uppläggningsskål på tre tassar som det inte gick att lägga något i för det kanade ur. Eldfasta formar med äkta imiterad kopparställning är verkliga hitar.Giftemål nr två var värst för jag fick en familj som hade åsikter om allt jag var och gjorde.100 :- i blomstercheck fick vi från den släkten.Ett lite bröllop som ert det är toppen. Men det där med gåvor kan ni annars fixa med att "förnya de äktenskapliga löftena". Då lägger ni ut en bröllopslista på NK där ni önskar av bara tusan. Glöm inte att meddela ALLA om listan.

  SvaraRadera
 4. ANONYM .. Tack!! Såna här kommentarer kan jag suga på en hel dag!!! :-)

  KUSINEN FRÅN LANDET .. kom med dig själv och gubben någon dag, DET skulle uppskattas .. :-)

  SvaraRadera
 5. GRANNY .. en brödrost är aldrig fel, jag har ingen tur med brödrostar så jag hade inte tackat nej till några "reservrostar". "Förnyade äktenskapliga löften" .. hahaha .. nej du, det går nog bara en gång och risken är uppenbar att han tror att det finns en nödutgång! ;-D

  SvaraRadera