onsdag 16 juni 2010

Det är så pinsamt att se människor som ljuger ..

.. eller i alla fall handskas ovarsamt med sanningen, så jag lyssnar på partiledardebatten i stället.

Partiledardebatt .. det är då partiledarna ska tala om, håna och misstänkliggöra varandras politiska tillkortakommanden i stället för att berätta för OSS om vad de egentligen vill med landet om jag förstått det hela rätt??

Det gör man tydligen bäst genom att tolka en massa luddig statistik från Riksdagens utredningstjänst så förmånligt som möjligt?

Ibland blir det så förmånligt att det gränsar till fiction .. som när Maria Wetterstrand påstår att "Enligt riksdagens utredningstjänst får 90 procent av befolkningen mer pengar i plånboken med det rödgröna budgetförslaget". Om man vänder på det uttalandet så innebär det att 10 procent av Sveriges befolkning ska avstå från så mycket att resten av oss går med vinst??

Det är ju inte möjligt???

Mona Sahlin använde sig av samma källa när hon påstod att ungdomsarbetslösheten är 30 procent .. men "glömde" att ungefär hälften av de "arbetslösa" var studerande?

Och trots att den rödgröna alliansen använt större delen av sin gemensamma tid åt att förtränga att det varit en finanskris och påstå att regeringen FÖRSTÖRT ekonomin, så har befolkningen idiotiskt nog haft ett grundmurat förtroende för Anders Borg och Alliansens sätt att sköta ekonomin .. så nu .. i elfte timmen .. är "Sverige ett starkt land med god ordning på de offentliga finanserna"???

Jag är förmodligen för dum för politik .. eller för ärlig?

Och jobben??? Hur i hela fridens namn kan det gynna landet att sopa in alla problem under den offentliga sektorns matta genom att klämma in alla arbetslösa i samma skattefinansierade åtgärder, sysselsättningar, utbildningar och praktikplatser .. som sossarna misslyckades med före 2006??

"Sveriges kvinnor och män måste kunna lita på att barnomsorgen, äldreomsorgen och sjukvården fungerar bra - för att kunna gå till jobben" .. skrev den rödgröna alliansen i DN i går. Men varför fungerade det inte FÖRE 2006 när de verkligen hade chansen .. barngrupperna var lika stora, sjukvårdsköerna lika långa och äldrevården lika undermålig .. och besluten om åtstramningar inom försäkringskassan redan utredda och klara??? De problem vi hade då och brottas med i dag .. var kom dom ifrån???

Föräldrar vill bestämma själva över sin egen föräldraledighet .. det säger statistiken .. men DEN statistiken gills inte så därför får BARNET avstå från föräldratid om föräldrarna inte kan eller vill dela enligt det beslut som rödgröna politiker tänker fatta??

Det är svårt att förstå hur de tänker??? OM de tänker .. eller om det bara är taktik alltihop??

I dag hörde jag Maria Wetterstrand säga att hon vill se en regering som inte bara tar ansvar för skattepengarna, utan som också tar ansvar för människorna.

Och jag undrar .. hur ansvarsfullt blir det om skatten och transport- och energikostnaderna för företagarna höjs så att de måste skära ner i personalstyrkan och höja priserna så att hushållen får fördyrade levnadsomkostnader tillsammans med egna höjda bensin- och energipriser ..

.. trots att de mest utsatta får ett "generöst" bidrag på någon hundralapp för att kompensera motsvarande skattehöjning???

Som sagt .. det där med politik det verkar mer handla om MAKT åt några få än om bättre villkor för dem det egentligen handlar om ... OSS!!

2 kommentarer:

  1. FÖR MIG ÄR DEN VIKTIGASTE FRÅGAN ATT STOPPA ASYLINVANDRINGEN OCH ATT FÅ BORT HOMOVIGSLARNA FRÅN KYRKAN

    SvaraRadera
  2. Bra blogg och bra skrivet.

    SvaraRadera