måndag 14 juni 2010

Att göra en höna av en fjäder.

Med stora rubriker och EXTRA EXTRA .. skriver Aftonbladet att MARIA SKA KROSSAS .. en illasinnad strategisk komplott från Alliansen????

Det är naturligtvis Maria Wetterstrand det handlar om .. samma Maria Wetterstrand som i en artikel i Fokus sa .. "Krossa det socialdemokratiska monopolet? Det är ju det vi håller på med." Då blev det inget EXTRA EXTRA i Aftonbladet?

Men det är klart .. det kanske är mer tillåtet att ha för avsikt att krossa en politisk samarbetspartner än en politisk motståndare?

AB påstår att SvD för en kampanj mot Miljöpartiet .. på uppdrag av regeringskansliet? Per Gudmunsson, som skrivit åtskilligt kritiskt om den rödgröna alliansen säger .. "Det är löjligt, vi är en oberoende tidning".

Kanske lite mer oberoende till och med än Aftonbladet som har LO som en av delägarna?? Men inte skriver väl Aftonbladet kritiskt om Alliansen för det och inte försöker de löjliggöra och krossa någon av partiledarna .. Maud Olofsson till exempel??

Inte fanns det väl några tankar på regeringsalliansen i artiklarna om den stackars "utförsäkrade Alexandra" som visade sig ha mer i bagaget än vad Aftonbladet egentligen ville stå för ... det var väl bara skrivet av hjärtats godhet?

Aftonbladets skribenter, de har väl inte "ägnat betydande utrymme åt kritik" av någon av Allianspartierna .. så illa kan det väl inte vara.

Så låågt att skriva den här typen av provokativa påståenden om en annan tidning samtidigt som man utför samma handlingar varje dag .. och så skriva ett lite kokett debattinlägg för att ursäkta det hela. Kan det bero på att Aftonbladet tror att SCB:s statistik inte riktigt håller ända fram??

Det är rubriken som limmar fast hos läsaren .. och det vet Aftonbladet.

Men det är valrörelse .. alla politiker och deras politik bör synas och kritiseras. Det är det som är den omtalade yttrandefriheten som alla journalister tycker är så viktig för Lars Vilks .. så då gäller den förmodligen för SvD också.

Och är det någon som sluppit undan de värsta skriverierna så är det väl Maria Wetterstrand? Reaktionerna på de rödgrönas miljöpolitik har ju Mona Sahlin fått ta ..

.. medan hennes partikamrater och Aftonbladets journalister klamrar sig vid Maria Wetterstrand som drunknande vid en frälsarkrans.


(Och jag undrar .. visst var det väl Aftonbladet som oroade sig för att det skulle bli en ovanligt "skitig" valrörelse i år?)

4 kommentarer:

 1. Det känns ändå ganska oroande att brackorna kan bestämma vad journalister ska skriva om. Men det kanske är jobbigt att ta till sig...

  http://fredrik-d.blogspot.com/2010/06/wetterstrand-gate.html

  SvaraRadera
 2. Från min gräsrotsnivå ser jag ingen moralisk skillnad på de "olika sidornas" journalistik. Men det kanske är för avancerat för mig??

  Men att SvD har tagit order från regeringskansliet är ju bara ett påstående från Aftonbladet som de hoppas att "folket" ska svälja.

  Du gjorde uppenbarligen det .. men du kan väl inte på fullt allvar påstå att Maria Wetterstrand har blivit mer påhoppad än Mona Sahlin???

  SvaraRadera
 3. Höna? Njaa jag tycker der är mer åt kalkonhållet jag.

  SvaraRadera
 4. God dag.
  Varför är det så många muslimer som inte vill bo i ett muslimskt land?
  Efter flera mordhot och ett mordförsök på Svenskar så detta vårat svar, Vi kommer nu gå in för att bota muslimska barn från islam genom att skicka info till deras HEMsidor och uppmana andra att göra likadant.
  När mohammed var 50 år gammal så gifte han sig med en flicka som var 9 år gammal så han var en äcklig pedofil och han var även slavägare. Om man vill veta vad koranen tycker om flickor ska man läsa koranen sura bina 60. Se och läs mohammed T-shirt på http://www.mohammedt-shirt.com
  Detta är inte mitt ip nr

  SvaraRadera