torsdag 17 juni 2010

Om jag någonsin har trott ..

.. att det i alla fall fanns någon slags rimlighet eller trovärdighet i de rödgrönas syn på våra ekonomiska förutsättningar så försvann den lilla tron i gårdagens partiledardebatt.

Maria Wetterstrand säger att det har varit rent förfärligt de sista åren .. svenska folket HAR FÅTT BETALA för regeringens(?) skattesänkningar????????

"Betala" för att slippa betala mer skatt .. hur menar hon då??

Vi betalar näst mest skatt i hela världen .. och så får vi dessutom "betala för skattesänkningar"???

Förstår inte Maria Wetterstrand att det är VI som jobbat ihop alltihop?? Vi betalar skatt .. ja visst! Men skattesänkningar .. det är VÅRA EGNA PENGAR som vi får BEHÅLLA!!

Nu sitter jag med en hel hög frågetecken när det gäller den rödgröna ekonomin och alla miljöåtgärder som vi VERKLIGEN ska betala för .. både direkt genom skattsedeln eller indirekt genom höjda priser på ALLT och då särskilt energi och drivmedel.

Förstår inte Maria Wetterstrand .. att om bönderna får betala högre avgifter i hela sin verksamhet när det gäller gödning, energi, drivmedel och skatter .. så kommer de inte att solidariskt nöja sig med mindre vinster och det gör inte heller åkarna eller livsmedelshandlarna?? Det blir VI som får rycka in .. och DÅ kan vi prata om att svenska folket får betala.

Eller är det kanske för svårt?? Det kanske är säkrast att fortsätta att spela spelet med samma kort som tidigare ... charm, utstrålning, engagemang och så Mona Sahlin som Svarte Petter??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar