tisdag 8 juni 2010

Det är helt omöjligt ..

.. att undra eller ifrågasätta Israels handlande när det gäller isoleringen av och attackerna på befolkningen i Gaza utan att bli idiotförklarad av en grupp upprörda fanatiker, det är synd.

För när det gäller Israel är yttrandefriheten inte högst på dagordningen precis, och jag kan inte låta bli att undra hur reaktionerna hade blivit om Lars Vilks riktat in sina provokationer, sin strävan att försvara yttrandefriheten och sin önskan att stå emot våld åt det här hållet??

Hade det ens varit möjligt?

Går det att framställa Israel som ett rondellhund-land, eller som aktör i ett pornografiskt konstprojekt??? Kan/törs konstnärer som Lars Vilks att göra konstnärliga yttrandefrihetsexperiment med judar i stället för muslimer???

Jag tycker inte det skulle vara en bra idé .. men är det överhuvudtaget möjligt??

Jag läser om den israeliska patrullbåt som såg en båt med sex "dykare" i Medelhavet straxt utanför Gaza. Enligt de anhöriga sysslade de med fiske .. utan båt .. enligt militären var de terrorister i dykardräkter som var på väg att utföra en terrorattack.

Hur VET man att sex män i en båt eller i vattnet i kustbandet till sitt "eget" land tänker begå ett terrordåd .. oavsett om de har båt, dykardräkter eller inte??

Hur VET man det så absolut att det berättigar till att skjuta ihjäl hela högen??

Det funderar jag mycket på ... men jag antar att det inte får ifrågasättas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar