måndag 28 juni 2010

Koka soppa på en spik?

Alla vi som har en lön som .. förhoppningsvis .. matchar utgifterna vet att det finns mycket mer att önska för att livet ska bli så där perfekt och underbart som vi drömmer om.

En vanlig enkel budget består av debet och kredit .. inkomster och utgifter .. och den ska helst gå jämt ut, eller hur?

Jag läser debattartikeln som Mona Sahlin och Thomas Östros har i DN i dag .. och visst vill väl jag också att välfärden ska bli så där perfekt och underbar som de drömmer om.

Men .. att genomföra breda program, tillföra YTTERLIGARE tillskott till kommuner och landsting .. ja, att överhuvudtaget HA kommuner och landsting .. kostar pengar.

Insatser, resurser, tillskott, mer resurser, heltidsmiljard, välfärdsmiljarder, traineeprogram, kompetensutveckling, vidareutbildning för de anställda i offentlig sektor, ökad tillsyn .. med fler välavlönade statliga tillsynsmän(?), innovations- och produktivitetdelegation .. fler välavlönade myndighetspersoner(?), fler arbeten i offentlig sektor, bidrag, investeringar i klimatomställning, åtgärder, utredningar, folkomröstning, höghastighetståg, avveckling av kärnkraften och allt annat "valgodis" .. allt detta kostar enorma summor förutom det vi redan betalar för den enorma byråkratiska och politiska adel som vi också har försörjningsansvar för.

Detta är alltså UTGIFTERNA .. förutom de vi redan har när det gäller vård, skola och omsorg.

Var är INKOMSTERNA???

Hur mycket är det tänkt att vi ska få behålla själva av de löner vi behöver för att få vår egen ekonomi att gå ihop??

Var är alla förslag eller fakta om var pengarna ska komma från? För de enda pengar som en regering har att hantera är skattepengar eller lånade pengar som ska betalas tillbaka med skattepengar.

Att koka soppa på en spik .. det är att göra någonting av ingenting.

Det har inte fungerat tidigare, men om de rödgröna vinner valet så hoppas jag för allas vår skull att de har ett hemligt, aldrig tidigare skådat recept?

1 kommentar:

  1. Bäst att spara slantarna under madrassen nu och börja jobba svart i höst. Att jobba vitt har man fan inte råd med under sossarna...

    SvaraRadera