lördag 5 juni 2010

Drömmar ....

.. det har vi väl lite till mans? Drömmen om att bli erkänd som konstnär, upptäckt som artist, läst som författare eller bara drömmar om makt, kändisskap eller rikedom?

Den ultimata drömmen för den som gått hela vägen i politiken från ungdomsförbundens festande till topp-politikens intrigerande måste ju vara att få en MINISTERPOST!!!

En verkligt våt dröm är då naturligtvis att bli STATSMINISTER!! Och om det sedan medför att man blir den FÖRSTA KVINNLIGA Statsministern .. ja, då kan man vara bergsäker på att bli inskriven i historieböckerna .. vilken triumf och lycka!

Att erövra en ministerpost vilken som helst är någonting alldeles enormt för toppskiktet i små, högljudda och lite regeringsovana partier. Det gör ju att man blir den FÖRSTA inom sin lilla grupp som lyckas nå målet .. krukan med guld vid regnbågens slut!!

Och är det något som verkligen är tydligt, så är det att det rödgröna gänget VILL HA de här posterna. De vill det SÅ gärna att de är villiga att bortse från vad som helst och lova vad som helst för att uppnå sina personliga mål. Vad VI skulle ha att vinna på det känns däremot lite otydligt?

Fredrik Reinfeldt sa att han ville göra Moderaterna till Sveriges största parti ... de tre rödgröna verkar helt ha glömt sina partier och partikamrater nu när de hägrande ministerposterna är så nära.
Frågan är då om de har glömt OSS också? Vi som förväntas leva i fyra år med följderna av deras beslut eller brist på enighet?

Varför ska vi välja bort ett alternativ som gjort att Sverige .. trots en global finanskris, trots oroligheter inom den europeiska gemenskapen .. har placerats i topp på listor över vilka länder som har de bästa samhällsmodellerna?

Varför ska vi rösta bort en regering som trots stora svårigheter lyckats hålla Sveriges ekonomi stark och stabil .. som kan visa upp EU:s snabbast växande ekonomi och det lägsta budgetunderskottet i Europa??

Varför ska vi byta till någon som Ohly, som anser att skattesystemet "inte levererar tillräckligt med skatteintäkter", trots att vi redan betalar bland världens högsta skatter?

Varför ska vi byta till Maria Wetterstrands brinnande ideologi och betala 49 öre+MOMS för bensinen för att "vänja oss" vid framtida ännu högre priser? Vi kan inte .. hur gärna vi än vill .. lösa energiproblemen för en hel värld och varför ska vi välja ett parti som, genom att fördyra alla transporter, höjer priset på våra dagligvaror samtidigt som ...

.. socialdemokraterna brinner för att höja skatten på arbete så att de får ihop lite mer som kan pytsas ut i hundralappar till ensamma mammor och pensionärer som ändå får det svårare att få ekonomin att fungera när levnadsomkostnaderna stiger?

Socialdemokratin är i fritt fall och Mona Sahlin kommer att vara "BUSTYDLIG" med den egna politiken i fortsättningen. "Jag är en riktig krigare och det kommer att behövas nu!" .. sa hon i en kommentar till TT i går.

DRÖMMAR ... det har vi nog lite till mans. Ibland slår de in ..

.. men då ligger det mycket arbete bakom. Det räcker inte att bara önska eller anse att man har rätt till framgången bara för "att man är värd det ".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar