onsdag 30 juni 2010

Bara de riktigt, riktigt unga tror på ..

.. Mona Sahlin. Jag undrar varför .. resten av väljarna ser det ju inte direkt på samma sätt??

Visserligen så är SSU:arna kända för sina vilda fester och sitt "fria", lössläppta och "roliga" förhållande till hur politik ska bedrivas .. men så enkelt kan det väl inte vara??

Det handlar om framtidsberättelse, läser jag och undrar var de hittar framtidsberättelsen i de rödgrönas alternativ?

Traineeplatser i den offentliga sektorn??? Har de inte större ambitioner än att fortsätta som praktikanter i vård, skola och omsorg .. och sen då??

Utökad utbildning utan faktiskt mål .. men vad väntar när utbildningen är slut?? Inom vilka sektorer FINNS det faktiska jobb??

Subventionerade arbetsgivaravgifter för företag som har mer än tre anställda?? Suck .. !!

Vad VILL egentligen de unga i dag??

Jag har upptäckt att jag inte längre vet det. Är drömmen att bli omhändertagen av staten från vaggan till graven .. utan några större utmaningar och utan några större förändringar i livet??

Ungdomar drömmer mest om ett tryggt familjeliv och ett bra jobb, står det Svd.

Hur tryggt är familjelivet om staten detaljstyr dina val, gör dig beroende av diverse bidrag, fördyrar din konsumtion och tar en större del av din inkomst för ..

.. att bland annat riva upp stora sår i den svenska naturen och bygga för energislukande höghastighetståg för att värna om miljön och sänka energiförbrukningen???

Och vad är ett bra jobb .. när den sämsta arbetsgivaren i landet är stat och kommun (med undantag för chefer, byråkrater, administratörer, politiker och diverse utredare/pärmbärare, förstås)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar