fredag 11 juni 2010

Valfrihet, demokrati eller förmynderi?????

LO-förbundet Kommunals ordförande Ylva Thörn kvitterar ut belöningen .. 83% av av en minst sagt generös lön fram till pensionen .. för idogt (?) arbete under 14 år. Stafettpinnen lämnas över till Annelie Nordström Hellander som verkar ha helt klart för sig vad som är viktigast i arbetet för (?) Kommunals (lågavlönade) medlemmar.

"Viktigast är nu att hjälpa de rödgröna att vinna valet". "Varför inte värva medlemmar samtidigt som man skickar budskapet om behovet av en Socialdemokratiskt ledd regering vidare."

Jag tror inte att det är sant när jag läser hennes uttalanden?

Är det så det är?? Ska ALLA Kommunals medlemmar "hjälpa de rödgröna" att vinna valet? Är det verkligen rätt att uttala sig partipolitiskt i medlemmarnas namn och kampanja för medlemmarnas pengar .. oavsett vad medlemmarna tycker .. eller vill??

Är det demokrati?? Valfrihet?? Förmynderi??

På Kommunals kongress fattades beslutet att ställa sig bakom kvoterad .. 3-delad .. föräldraförsäkring TROTS att majoriteten av de tillfrågade medlemmarna tyckte .. "att det bör vara helt upp till familjen att bestämma hur föräldraledigheten ska fördelas mellan mamman och pappan".

Är det demokrati?? Valfrihet?? Förmynderi??

Får vi tycka vad vi vill i våra fackföreningar eller är det samtidigt ett politiskt ställningstagande vi gör?? Tyck vad du vill .. bara du tycker som vi???

I så fall bör vi snarast skilja a-kassan från facket så att den delen av befolkningen som INTE längtar efter ett förmyndarsamhälle slipper finansiera de politiker och makthavare som har det som ideologiskt mål!

Ett rödgrönt samhälle .. en välmående fackförening .. lågavlönade kvinnor inom vård, skola och omsorg.

Demokrati .. valfrihet .. förmynderi ??????????


2 kommentarer:

  1. Det är att misstro den enskildes möjlighet att utnyttja sin egen tankeförmåga ´- det är förbanne mig på gränsen till förtryck och definitivt människoförakt som uttrycks på det hä viset och mot medlemmarna.

    SvaraRadera