lördag 12 juni 2010

Skatteåtervinning .. miljövänlig väg till välfärd???

Hela den här valrörelsen har den rödgröna alliansen lovat att föra oss tillbaka till det gamla välmående folkhemmet där allt är RÄTTVIST, alla lever på LIKA VILLKOR och där STATEN befriar oss från allt ansvar och alla tunga beslut.

ALLT ska bli bättre än vad det är i dag! Vården ska bli effektivare, snabbare och tillgängligare, omsorgen mänskligare, skolan en fantastisk plats där där inga obehagliga krav på framtida yrkesliv ska ställas, det ska byggas, byggas ut och byggas om, SATSAS på kultur, utbildning, rehabilitering och miljö. ALLA som blivit utförsäkrade ska införsäkras, ALLA som har dåligt ställt ska kompenseras med bidrag, pensionärerna ska få mer över av pensionen och barngrupperna ska bli mindre, dagisen fler och alla ska beredas arbete i den offentliga sektorn!!

Halleluja!!! Och allt detta ska skattefinansieras??

Men hur??

De RIKA, naturligtvis! Av alla de som har alldeles för höga löner eller som gör för goda förtjänster i det privata näringslivet .. men tråkigt nog så är de alldeles för få. Även om vi plockar av dem allt de har och låter dem jobba gratis i fortsättningen så räcker ändå inte pengarna längre än något år??

Sen då??? När världsekonomin är i gungning, fler och fler blir äldre och ska försörjas av färre och färre?

Det går inte att finansiera ett lands ekonomi med skattepengar från löner och verksamheter som är beroende av och finansieras med skattemedel, det tror jag alla begriper? Utom de rödgröna då förstås, som fortsätter att peka med hela handen på individuella orättvisor och de RIKA!!

Fast det är klart .. om HELA den skattefinansierade lönen beskattas till 100% och återutbetalas månad efter månad .. DÅ går det! Och hemodlade grönsaker på tomten eller balkonglådan går ju också att leva på, eller hur??

Och vi dör väl hellre i hopplös RÄTTVIS och SOLIDARISK väntan på statlig vård än överlever med hjälp från privata vinstdrivande verksamheter som kan tillföra lite verklig skatt till den andra recyklade varianten?

Jag får behärska mig och nästan bita mig i handen för att inte släppa fram bilder från Nordkorea och forna grå kommuniststater när jag hör det här resonemanget, men jag kan väl i alla fall få tycka att den ekonomiska politik som de rödgröna tänker satsa på inte känns riktigt bra för landet?

I dag finns en debattartikel från en grupp frustrerade socialdemokrater i Svenska Dagbladet .. LÄS DEN!

Den ger hopp om framtiden för socialdemokratin .. synd bara att dessa människor befinner sig i verkligheten utanför den bunker som de rödgröna förskansat sig i.

5 kommentarer:

 1. Bra cybersyrran- på väg ut för att köpa en SvD läser helst pappersversionen så jag kan stryka under och svära lite.

  SvaraRadera
 2. Jag tror fortfarande att enda vägen är internationell... Vi kan inte isolera oss - typ Nordkorea.

  SvaraRadera
 3. GRANNY .. stanna hemma, den finns inte i papperstidningen än!!

  BDK .. jag tror som du och dessutom är jag rädd för att vi kväver alla påhittiga, kreativa människor som skulle kunna göra så mycket för landet. Alla entreprenörer som i förlängningen kunde skapa arbeten åt fler .. de kvävs innan de ens hinner börja. DET tycker jag är hemskt!!

  SvaraRadera
 4. Det som skrämmer mig mest är att man fortfarande försöker intala oss att vi kan bygga ett elfenbenstorn åt oss alla i Sverige, isolerat från omgivningen. Visst, det gick för femtio år sedan - nu måste vi jobba med andra länder i välfärd- och miljöarbetet. Vi måste få politiker och organisationer att jobba mer ihop över gränserna, inte minst för att hindra att Finansmarknaden får alltför stor makt.

  SvaraRadera
 5. Receptet på en kommunistisk diktatur är: 1 del passiv handlingsförlamad befolkning + 1 st förmyndarregering som talar om vad som är bäst för dem + 1 stor portion "trygghet" och nationell "överlägsenhet" inom landet + 1 lika stor portion otrygghet och "underlägsna" hotfulla människor utanför. Lägg sedan till statligt styrda media .. så är murarna nästan färdiga.

  Inget land .. eller rättare sagt, ingen befolkning .. har klarat att leva efter den kommunistiska ideologin.

  Jorden är en enhet och inte ett universum och kan bara fungera om vi samarbetar över gränserna och respekterar varandra, eller hur?

  SvaraRadera